• Publicat:
Știri

Avertizare de călătorie de la MAE pentru Portugalia: Începe greva transportatorilor de combustibili

Avertizare de călătorie de la MAE pentru Portugalia: Începe greva transportatorilor de combustibili
MAE avertizează pe cei care se află sau călătoresc în Portugalia că de luni va avea loc o grevă a transportatorilor de combustibili pe o perioadă nedeterminată. Sunt preconizate perturbări ale zborurilor, transportului public și timpi mari de așteptare la benzinării.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autoritățile au decretat situație de alertă, începând cu data de 12 august 2019, pentru o perioadă nedeterminată, ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase (combustibili). Sunt preconizate perturbări atât ale curselor aeriene și ale serviciilor de transport public, cât și disfuncționalități în furnizarea de carburanți către consumatorii fizici (timpi mari de așteptare la stațiile de alimentare)”. se arată în atențioanarea de călătorie emisă, vineri, de MAE.

Ministerul pune la dispoziția cetățenilor români care urmează să călătorească în Portugalia numerele de telefona le Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866, apelurile fiind preluate în regim de permanență.

De asemenea, MAE mai comunică un număr de urgență pentru cetățenii români care se află înm situații dificile: +351927411628.

În atenționarea MAE cetățenii români care plănuiesc o călătorie în Portugalia, consultare paginilor de Internet: http://lisabona.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză, www.facebook.com/Ambasada_Lisabona și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Transportatorii cer îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Inchide