Corespondenti
13.06.2019
Știri

Avertizare METEO: Cod portocaliu de ploi torențiale în mai multe județe din țară

Avertizare METEO: Cod portocaliu de ploi torențiale în mai multe județe din țară
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, avertizări Cod portocaliu de ploi torențiale pentru județele Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Suceava și Neamț.

Meteorologii avertizează că, până la ora 18.15, în localitatea Petrila și în zona de munte a județului Hunedoara va ploua abundent, iar aversele vor cumula local 35-45 l/mp. Se vor înregistra și frecvente descărcări electrice, grindină de mici si medii dimensiuni și vijelii.

Potrivit ANM, și județul Bistrița-Năsăud este sub avertizare Cod portocaliu, care vizează zona de munte, dar și localitățile Sângeorz-Băi, Maieru, Telciu, Parva și Romuli. Avertizarea este valabilă până la ora 18.00. Specialiștii anunță că sunt posibile ploi torențiale, grindină și intensificări ale vântului.

În Suceava și Neamț, avertizarea Cod portocaliu este în vigoare până la ora 18.30 și sunt vizate zonele de munte, dar și localitățile Vatra Dornei, Broșteni, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Panaci, Poiana Stampei, Cârlibaba și Coșna.

Sub Cod galben de ploi, grindină și vijelii se află, joi, până la ora 18.15, localități din județele Hunedoara, Harghita, Prahova și Dâmbovița, în județele Bacău și Vaslui avertizarea este valabilă până la ora 18.00, iar în Galați și Vrancea până la ora 18.30.

Și în aceste zone se vor produce averse cu descărcări electrice și intensificări ale vântului.

 

Inchide