Avertizare meteorologică cod galben de ninsori, ploi și viscol, în 27 de județe. Hidrologii au dat o avertizare cod galben de inundații pentru 11 județe din sud-estul țării

Avertizare meteorologică cod galben de ninsori, ploi și viscol, în 27 de județe. Hidrologii au dat o avertizare cod galben de inundații pentru 11 județe din sud-estul țării
O nouă avertizare cod galben de ninsori, ploi și viscol, a fost emisă de meteorologi pentru 27 de județe din sud-vestul și nord-estul țării, informează Mediafax.

O nouă avertizare cod galben de ninsori, ploi și viscol, a fostemisă de meteorologi pentru 27 de județe din sud-vestul șinord-estul țării, informează Mediafax. Ea este valabilă de vinerinoapte până sâmbătă seară.

Județele care intră sub codul galben sunt Caraș-Severin, Olt, Dolj,Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Galați,Vrancea, Bacău, Vaslui, Iași, Neamț, Suceava, Botoșani, Brașov,Sibiu, Alba, Hunedoara, Harghita, Covasna, Mureș, Bistrița-Năsăudși Maramureș.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând devineri noaptea, de la ora 00.00, și până sâmbătă, la ora 18.00, însud-vestul, nord-estul țării și în zona de munte va ninge, iar înrestul județelor atenționate vor predomina ploile, cantitățile deapă urmând a depăși local 20 – 25 de litri pe metrul pătrat șiizolat 35 de litri pe metrul pătrat.

Meteorologii atenționează și că vor fi condiții de polei, iartemporar vântul va avea intensificări susținute, viscolindninsoarea, mai ales în zona montană. În sudul și estul Munteniei,inclusiv în municipiul București, și în Dobrogea, temporar vaploua, cantitățile de apă vor depăși 15 litri pe metrul pătrat, iarvântul va avea intensificări.

UPDATE:Hidrologii au dat o avertizare cod galben de inundațiipentru 11 județe din sud-estul țării

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundații și ruperiale podurilor de gheață, în bazinele hidrografice din 11 județe dinsud-estul țării. Avertizarea este valabilă de vineri, de la ora 14,până duminică, la ora 16.00.

Începând de astăzi avea loc dislocări sau ruperi ale podurilor degheață, formarea unor aglomerări de gheață în unele sectoare de râuși, local, depășirea cotelor de atenție. Bazinele hidrograficevizate sunt Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Bârlad și râurile dinDobrogea.

În bazinul Vedea ar putea fi afectate Călmățui, Urlui și ValeaCâinelui, aferente județului Teleorman. În ceea ce privește bazinulArgeș, sunt vizate râurile Neajlov, Dâmbovnic, Glavacioc, Săbar,Potop, Râușor și Colentina, aferente județelor Argeș, Dâmbovița,Giurgiu și Ilfov. În județul Prahova ar putea apărea incidente perâurile Teleajen și Sărata, din bazinul hidrografic Ialomița, iarîn județul Buzău ar putea fi depășite cotele de atenție pe BâscaMare, Bâsca Mică, Slănic, Calnău, din bazinul Buzău. Hidrologii aumai emis avertizare pentru unii afluenți ai Bârladului – dinjudețul Vaslui (Vaslui, Racova, Crasna, Simila,Tutova), pentruBerheci și Zeletin – din județul Vrancea, Tecucel, Suhurlui și Geru- din județul Galați, precum și pentru râurile din Dobrogea,aferente județelor Constanța și Tulcea.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Drama lui Leonard Doroftei! Fostul campion mondial rupe tăcerea. De ce a plecat, de fapt,...
Finalul dinastiei: Cuba înlătură de la conducere familia Castro după mai bine de 60 de...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Putin s-a răzbunat CRUNT pe americani! Le-a arătat că nu glumește, lumea întreagă TREMURĂ
Care sunt primele lucruri pe care să le verifici la o mașină atunci când pleci...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide