Corespondenti
03.09.2019
Știri

Avertizare nowcasting de la meteorologi: Cod portocaliu de vijelii, grindină și descărcări electrice în trei județe din țară

Avertizare nowcasting de la meteorologi: Cod portocaliu de vijelii, grindină și descărcări electrice în trei județe din țară
Meteorologii au emis, marți, avertizări Cod portocaliu pentru mai multe localități din județele Bacău, Vrancea și Neamț. Potrivit specialiștilor, se vor semnala averse, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Potrivit ANM, avertizarea Cod portocaliu pentru județul Neamț este valabilă până la ora 16.00 și vizează localitățile Târgu Neamț, Vânători-Neamț, Pipirig, Răucești, Grumăzești, Petricani, Crăcăoani, Agapia, Bălțătești, Urecheni, Timișești, Brusturi, Păstrăveni, Ghindăoani, Negrești și Drăgănești.

În județele Bacău și Vrancea, avertizarea este în vigoare până la ora 16.20 și vizează localitățile Târgu Ocna, Dărmănești, Dofteana, Oituz, Slănic-Moldova, Târgu Trotuș, Pârgărești, respectiv Vidra, Țifești, Vizantea-Livezi, Străoane, Răcoasa, Fitionești, Vrâncioaia, Reghiu, Năruja, Valea Sării, Bârsești.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale care vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină de dimensiuni mici și medii.

Inchide