Avertizări de călătorie de la MAE atât pentu Bosnia și Herțegovina, cât și pentru Muntenegru: Cod portocaliu de caniculă și pericol de incendii

Avertizări de călătorie de la MAE atât pentu Bosnia și Herțegovina, cât și pentru Muntenegru: Cod portocaliu de caniculă și pericol de incendii
Publicat: 10/08/2019, 14:33

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia și Herțegovina că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în perioada 10-13 august 2019, a fost emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate (36-38 grade Celsius), pe aproape întreg teritoriul țării, cu excepția regiunilor ViÅ¡egrad și Livno”, arată un comunicat al MAE, remis sâmbătă MEDIAFAX.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 și +38733214022, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Bosnia și Herțegovina: +38761428354.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sarajevo.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața”.

MAE: În Muntenegru este avertizare de temperaturi extreme până miercuri. Pericol de incendii

Ministerul de Externe informează românii care călătoresc în Muntenegru că este avertizare de temperaturi extreme pentru perioada 10 – 14 august, fiind posibilitatea ca incendii de vegetație să izbucnească. MAE atrage atenția tuturor cetățenilor să evite activitățile care ar putea produce incendii.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul muntenegrean de Hidromoteorologie și Seismologie a emis o avertizare de temperaturi extreme pentru perioada 10 – 14 august 2019. De asemenea, este posibil ca, pe fondul temperaturilor ridicate, să izbucnească incendii de vegetație și se atrage atenția tuturor cetățenilor de a evita activitățile în urma cărora s-ar putea produce incendii (utilizarea grătarelor în pădure sau în apropierea vegetației uscate, aruncarea țigărilor aprinse sau a sticlelor etc.) și de a respecta semnele de „Acces interzis” pe durata perioadei cu risc maxim de producere a incendiilor. În cazul în care cetățenii români sunt afectați de o astfel de situație, aceștia sunt rugați să o semnaleze și să respecte instrucțiunile autorităților muntenegrene care acționează la fața locului, Pompieri și Poliție. Numere utile de telefon: +382122 (Poliție), +382123 (Pompieri), +382124 (Ambulanță), precum și numărul unic de urgență «112»”, arată un comunicat al MAE, remis sâmbătă MEDIAFAX.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorița: +38220618041, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internetwww.podgorica.mae.ro,www.mae.roși reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților
Șoc! A murit starul din Seinfeld, dar s-a ținut secret decesul său
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...