• Publicat:
Știri

Avocatul lui Bercea Mondial a adus la DNA „cravata” cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu

Avocatul lui Bercea Mondial a adus la DNA „cravata” cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu
Pavel Abraham, avocatul lui Bercea Mondial, a adus la DNA "cravata" cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu. La DNA a venit și Bercea Mondial, pentru noi audieri.

Adus de la penitenciar, Bercea Mondial nu a mai făcut, de această dată, declarații din dubă.

La scurt timp după aducerea interlopului, la DNA a venit și avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, care a spus că a adus „cravata”, cu referire la accesoriul vestimentar pe care Florin Anghel și-ar fi montat camera ascunsă cu care l-a înregistrat pe Mircea Băsescu.

Abraham a adăugat că, după audierile de joi, se vor discuta și obiectivele unei eventuale expertize a înregistrărilor depuse de fiul lui Bercea Mondial.

Surse judiciare declarau anterior, pentru Mediafax, că respectivele fișiere video, depuse ca probe în susținerea plângerii sale împotriva fratelui președintelui României, Mircea Băsescu, au fost folosite de anchetatori doar după ce au fost certificate de un specialist tehnic al DNA.

Aceleași surse au completat, joi, referitor la „cravata” adusă de avocatul Pavel Abraham, că ar urma să se expertizeze dacă înregistrările au fost făcute cu camera montată pe aceasta, dar și cu un telefon mobil adus tot de apărătorul familiei lui Bercea Mondial.

La DNA a venit joi dimineață, pentru a fi audiată în același dosar, și Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial.

La intrarea în sediul DNA, ea a vorbit la telefon și le-a spus ulterior jurnaliștilor că a fost sunată de tatăl ei, din închisoare. „Vroia să știe dacă am ajuns”, a explicat Izaura Anghel.

Întrebată ce le va declara anchetatorilor, fiica lui Bercea Mondial a răspuns: „Adevărul cu Mircea Băsescu. Ce, am luat eu bani de la el?”

Tribunalul București a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influență, și a lui Marian Căpățână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui președintelui Traian Băsescu, pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București, care va judeca în 27 iunie dosarul, urmând să decidă definitiv dacă Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest sau vor fi cercetați în libertate.

Judecătorul care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu și Marian Căpățână, puse la dispoziție procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, și pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

„Susținerile apărării, în sensul inadvertențelor de natură a releva lipsa de autenticitate și caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă și concludentă o probă științifică care să aibă un asemenea obiectiv”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București care a decis arestarea lui Mircea Băsescu și a lui Marian Căpățână.

Fratele șefului statului a fost reținut și, ulterior, arestat, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influență de care este acuzat Mircea Băsescu.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată, luni, pentru șantaj cu circumstanțe agravante, în stare de recidivă, în timp ce concubina acestuia, Izaura Anghel, și fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, pentru șantaj cu circumstanțe agravante. În același dosar a mai fost trimis în judecată și Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracțiuni concurente de șantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiției pentru șantaj.

Inchide