Avocatul Poporului pleacă din sediul ”absolut impropriu”. Unde se mută biroul lui Victor Ciorbea

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Avocatul Poporului pleacă din sediul ”absolut impropriu”. Unde se mută biroul lui Victor Ciorbea
Detalii în articol

”Solicitarea Avocatului Poporului privind aprobarea atriburii unui spațiu în clădirea Palatului Parlamentului, instituției Avocatului Poporului s-a aprobat, parter și etaj, în B3, așa cum are și CCR și Consiliul Legislativ”, a declarat secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici la finalul ședinței Biroului Permanent.

Potrivit solicitării transmise de către Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, actualul sediu al instituției din Centrul istoric al Bucureștiului ”este total impropriu” funcționării Avocatului Poporului, ”instituție cu importanță majoră pentru buna funcționare a statului de drept, asigurarea și funcționarea democrației în România”.

”Sediul (…) are o suprafață de 873 mp și include subsol, parter, două etaje și mansardă. Precizăm că subsolul și mansarda sunt absolut improprii și nu pot fi utilizate în condițiii normale; spre exemplu, la mansardă, temperaturile ajung vara la peste 40 de grade Celsius la umbră, iar în timpul iernii acestea coboară foarte mult, fiind necesară folosirea unor surse de încălzire suplimentare, cum ar fi caloriferele electrice. Totodată, cea mai mare parte a mansardei o reprezintă podul clădirii, care este > de porumbei”, susține Victor Ciorbea, potrivit sursei citate.

El mai arată că în scopul obținerii unor spații necesare desfășurării activității, s-a recurs la restrângerea spațiului acordat audiențelor, s-a desființat biblioteca și s-a depozitat arhiva instituției la subsol, ”unde aerul este irespirabil”.

Avocatul Poporului s-a plâns Parlamentului și de faptul că adjunctul Avocatului Poporului care coordonează activitatea Mecanismului Național de Prevenire ocupă împreună cu unii angajați ”o chilie” situată în curtea interioară ”înconjurată de diverse crâșme”.

 

Inchide