Badea către Dan Fătuloiu: 500.000 euro cash, 300.000 euro bussines, 200.000 euro final

Badea către Dan Fătuloiu: 500.000 euro cash, 300.000 euro bussines, 200.000 euro final
Ștefan Badea, partenerul de afaceri al lui Cătălin Chelu, i-a propus, în 9 noiembrie, secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu "500.000 euro cash, 300.000 euro bussines, 200.000 euro final", sumele fiind consemnate pe o hârtie, fără a se discuta despre ele, informează Mediafax.
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 04/05/2012, 09:12

Ștefan Badea, partenerul de afaceri al lui Cătălin Chelu, i-apropus, în 9 noiembrie, secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu”500.000 euro cash, 300.000 euro bussines, 200.000 euro final”,sumele fiind consemnate pe o hârtie, fără a se discuta despre ele,informează Mediafax.

„Chiar din primele secunde ale întâlnirii (care a avut loc înbiroul secretarului de stat, n.r.), Badea Ștefan i-a solicitatdenunțătorului Fătuloiu Dan Valentin o coală de hârtie și un pix,iar ulterior a consemnat olograf următoarele mențiuni: «500.000euro cash, 300.000 euro bussines, 200.000 euro final» (înscris carea fost ridicat și atașat la dosar). Pe aceeași coală de hârtie,pentru a evidenția totalul acestor sume, denunțătorul Fătuloiu DanValentin a consemnat olograf, în partea dreaptă a datelor scrise deinculat, că este vorba despre «1.000.000 EU»”, se arată înreferatul cu propunerea de arestare a lui Cătălin Chelu și a celortrei complici ai săi.

Conform cronologiei evenimentelor care fac obiectul dosarului „mităla MAI”, fiul secretarului de stat, Alexandru Fătuloiu, s-aîntâlnit în 20 august cu Ștefan Badea și Antonel Bunu, doi dintreapropiații lui Cătălin Chelu, discuția fiind înregistratăambiental.

Potrivit convorbirilor, Alexandru Fătuloiu i-a dat lui Antonel Bununumărul de telefon al tatălui său, pentru a fi transmis mai departeomului de afaceri Cătălin Chelu, „urmând ca pe viitor discuțiilereferitoare la intervențiile pentru facilitarea soluționăriifavorabile a unor dosare” să fie purtate numai de Dan Fătuloiu cuChelu.

În acest context, Antonel Bunu și-a exprimat neîncrederea față dediscreția lui Cătălin Chelu, spunând că „e prost de gură”, dar aacceptat totuși ca discuțiile legate de ce urma să obțină să fiepurtate de Chelu cu Dan Fătuloiu.

Totuși, Bunu a cerut ca Dan Fătuloiu „să nu abordeze subiectulprivitor la folosul oferit cu titlu de mită, afirmând că acestlucru reprezintă sarcina sa”.

„În acest sens, Bunu Antonel a precizat: «Eu sunt de acord să măonorez, chiar și în avans, nu-i problemă asta, sunt solvabil, adicănu mi-e teamă de eșecuri sau de nerealizări», menționâd și că: «Eu,de săptămâna viitoare, cu Ștefan (Badea, n.r.), ne apucăm detreabă»”, se consemnează în documentul citat.

Ulterior, a mai avut loc o serie de discuții între toate părțileimplicate, până la data de 9 noiembrie, când în discuția dintreBadea și Dan Fătuloiu s-a precizat exact suma totală propusă camită secretarului de stat.

„Badea Ștefan a explicat că s-a stabilit să fie dată denunțătoruluiFătuloiu Dan Valentin suma totală de 1.000.0000 de euro, urmând cao primă tranșă de 50.000 de euro să îi fie remisă în numerar, o adoua tranșă, de 300.000 de euro, prin intermediul denunțătoruluiFătuloiu Alexandru, adică sub aparența unei afaceri care să fiederulată prin societatea acestuia, iar o a treia tranșă, de 200.000de euro să fie dată tot în numerar, după obținerea soluționăriifavorabile a dosarelor în care sunt cercetați Chelu Cătălin șiapropiații acestuia”, se arată în actul DNA.

Dan Fătuloiu i-a cerut lui Badea ca fiul său, Alexandru Fătuloiu,să nu fie implicat în modul în care vor fi remiși banii.

Totodată, Dan Fătuloiu i-a precizat lui Ștefan Badea că vrea sădiscute problema implicării sale, precum și despre mita care îi eraoferită cu omul de afaceri Cătălin Chelu. Badea i-a spussecretarului de stat că lui Cătălin Chelu îi este frică de oeventuală „capcană”, ceeea ce face dificilă organizarea uneiîntâlniri.

Ștefan Badea a mai spus că omul de afaceri Cătălin Chelu nu trebuiesă știe despre întreaga sumă ce îi va fi dată lui Dan Fătuloiu, cidoar despre prima tranșă, care reprezintă suma de 500.000 de euro,în numerar.

Fătuloiu l-a întrebat pe Badea dacă își oprește și el o parte dincei un milion de euro, iar acesta i-a confirmat că îi va reveni șilui o parte, fără a precizat despre ce sumă este vorba.

Ulterior, Badea a plecat, revenind însă în biroul secretarului destat împreună cu Gabriel Constantinescu, un alt apropiat al luiChelu.

Dan Fătuloiu le-a arătat acestora lista cu dosarele în care se faccercetări față de Cătălin Chelu și de alte persoane apropiateacestora, între care și Gabriel Constantinescu.

Constantinescu a constatat că este „vizat în mai multe dosarepenale decât cele despre care avea cunoștință”.

„Denunțătorul (Dan Fătuloiu, n.r.) i-a întrebat pe cei doi caredintre acele dosare doreau să fie soluționate favorabil cuprioritate, iar Badea Ștefan a răspuns că toate, iar ConstantinescuGabriel a adăugat că este interesat ca Fătuloiu Dan să se implicepentru facilitarea soluțiorii favorabile în special a dosarelorcare sunt instrumentate de DIICOT”, se mai arată în referatul cupropunerea de arestare.

În aceeași discuție s-a precizat că suma de 500.000 de euro îi vafi dată lui Dan Fătuloiu în cursul lunii noiembrie. Mai mult,Ștefan Badea a subliniat că restul sumei de bani promisă va fi datăîn modalitatea prezentată de el, „menționând și că se va ajunge700.000 – 800.000 de euro”.

Dan Fătuloiu a insistat ca banii să fie dați direct de Chelu.Astfel, în seara de 12 noiembrie, în jurul orei 21.00, Dan Fătuloius-a întâlnit în biroul său de la MAI cu Ștefan Badea, care i-atransmis că afară este Cătălin Chelu, precizând că omului deafaceri îi este teamă să poarte discuția în acel loc deoarececonvorbirea ar putea fi înregistrată.

S-a cerut ca întâlnirea să aibă loc în altă parte, dar pentru căDan Fătuloiu a refuzat, Badea a plecat din birou, iar după 15minute a revenit însoțit de Cătălin Chelu și GabrielConstantinescu.

Cătălin Chelu a pus în funcțiune un dispozitiv de bruiaj, pentruîmpiedicarea unei eventuale înregistrări.

Dan Fătuloiu l-a întrebat pe Chelu de ce nu l-a contacat petelefonul pe care l-a transmis prin intermediul fiului său, omul deafaceri eschivându-se în a da un răspuns.

Omul de afaceri Cătălin Chelu i-a mai spus lui Fătuloiu că a aflatcă provin din aceeași zonă a țării, afirmând „că nu este interesatîn mod deosebit de acele dosare penale, însă este deranjat demăsurile dispuse de denunțător, în calitate de secretar de stat,pentru impulsionarea ritmului anchetei și conexarea unora dintrecauze”.

Totodată, Chelu a precizat că în cazul în care va fi chemat pentruaudiere în vreunul din dosarele penale, „va da în vileag,folosindu-se și de mass-media, încercările eșuate aledenunțătorului (Dan Fătuloiu, n.r.) de a-l fi ajutat pe VasîiGheorghe să câștige licitația de preluare a pachetului majoritar deacțiuni la SC Alprom SA Pitești.

Fătuloiu a negat implicarea în cele susținute de Chelu, precizândcă măsurile dispuse de el ca secretar de stat nu l-au vizat în modspecial pe Chelu, întrucât s-a procedat la fel și în cazul unoralte dosare penale, care se referă la același gen deinfracțiuni.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu și Ștefan Badeaau fost arestați, duminică dimineață, de TribunalulBucurești.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită și cumpărarea influențeiîn timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu și ȘtefanNițache Badea sunt cercetați pentru complicitate la infracțiunea dedare de mită.
(Departamentul Eveniment,[email protected])

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Ce noi restricții intră în vigoare în România! Decizia autorităților după explozia numărului cazurilor de...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Dacia Logan, în rate, este mașina momentului în ROMÂNIA. Avansul este zero!
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Restricții aprobate de CNSU: Lockdown de la ora 22.00, pentru nevaccinați, masca obligatorie, iar nunțile...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Imagini cutremurătoare cu actorul Alec Baldwin după ce împuşcat doi oameni. Nu îşi poate reveni...
IATĂ noile MĂSURI pe care sunteți OBLIGAȚI să le RESPECTAȚI!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Anunţ bombă pentru cei cu două doze de PFIZER! Cu ce vaccin trebuie să facă...
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021