Băiatul de la cablu va putea intra în case fără acordul proprietarului. Inițiatorul Fenechiu dă exemplul „nebunului” care taie cablul pentru că-i trece prin fața ferestrei

Băiatul de la cablu va putea intra în case fără acordul proprietarului. Inițiatorul Fenechiu dă exemplul „nebunului care taie cablul pentru că-i trece prin fața ferestrei
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 10:17

Dacă angajații firmelor de televiziune prin cablu vă bat la ușă,ar trebui să vă gândiți de două ori înainte să refuzați a-i primiîn casă. Parlamentul pregătește o lege prin care furnizorii derețele publice de comunicații electronice obțin dreptul de a intrape proprietatea privată pentru lucrările de infrastructură.Concret, proiectul adoptat luni de Senat prevede că firmele deteleviziune prin cablu, internet și telefonie vor avea acces înimobile, pe drumuri, poduri și pasaje, printr-o simplă solicitarece trebuie trimisă proprietarilor sau autorităților publice cu 30de zile înainte.

• Ce se va întâmpla, însă, încazul în care cablurile care vă vor traversa proprietățile se vordovedi a fi incomode pentru proprietar? Există o scăpare. Proiectulprevede un posibil refuz, care să se bazeze pe motive „temeinicjustificate”. „Dacă un locatar nu era de acord ca un cablusă treacă prin fața ferestrei sale, toți ceilalți nu puteau avealegătură la rețea. Asta pentru că respectivul pur și simplu nuvrea, pentru că e nebun. În acest caz, operatorul poate trece pestevoința proprietarului. Dacă, însă, proprietarul nu poate intra încurte cu mașina din cauza cablului, atunci avem un motivîntemeiat”, a explicat pentru Gândul deputatulliberal Relu Fenechiu, precizând că legea vizează mai alesrezolvarea transferării cablurilor de pe stâlpi, sub pământ,problemă ce trenează de mai bine de doi ani: „În București, vedempe stâlpi zeci de cabluri și există această dispută întreproprietarii stâlpilor, adică autoritățile locale și operatorii decomunicați. La cererea industriei IT, am încercat să reglementămmodul de colaborare a celor două părți”.

Inițiativa a pus de acord toate partidele, printre inițiatorinumărându-se cinci deputați PDL, doi liberali, un UDMR-ist, doipesediști și trei reprezentanți ai minorităților, fiind adoptată înplen, cu 55 de voturi, în favoare și 7 abțineri.

Cum a reușit proiectul să obțină consensul puterii și opoziției,ne-a spus deputatul PDL, Viorel Arion: „Am discutat în comisie șiam ascultat și argumentele ministerului. Am încercat să îmbunătățimaccesul la proprietatea privată a furnizorilor de servicii, fie eipublici sau privați și am gândit proiectul în perspectivafinanțării prin fonduri europene”. Pentru a intra în vigoare, legeava avea nevoie și de votul deputaților.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
El este amantul Irinei Tănase, care l-a distrus pe Liviu Dragnea! Cum şi când s-au...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
El este amantul Irinei Tănase, care l-a distrus pe Liviu Dragnea! Cum şi când s-au...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
O firmă din Constanța APROVIZIONEAZĂ BANCA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI cu BRÂNZĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Cea mai cumplită veste pentru toată lumea. Va fi prăpăd. Nu se aștepta nimeni la...
Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...