Băncile, date în judecată în procese colective. Clienții își pregătesc strategiile pe forumuri si grupuri de discuții

Băncile, date în judecată în procese colective. Clienții își pregătesc strategiile pe forumuri si grupuri de discuții
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 01:44

Clienții nemulțumiți ai băncilor din România amenință cu procesecolective naționale, în care ar putea fi implicate mii de persoane.Aceștia au format mai multe forumuri și grupuri pe internet, încadrul cărora dezbat problemele întâmpinate în relația cu băncileși pun la cale strategii pentru declanșarea unor procese colectivenaționale.

Ideea de a forma aceste grupuri de discuții pe Internet a venitdin partea unor clienți Volksbank din Timișoara, care au format ungrup pe Yahoo în cadrul căruia s-au aliat împotriva băncii. Grupulnumăra miercuri peste 300 de persoane.

Aproximativ 100 de clienți nemulțumiți ai Volksbank s-auîntâlnit marți seară la București pentru a discuta cu avocații șireprezentanții instituției. În urma întâlnirii, numarul membriloral acestui grup a urcat la peste 800 de persoane.

Tendința continuă prin inființarea unor altor grupuri dediscuții și pentru clienții BCR, Bancpost și Raiffeisen Bank.Grupulautointitulat „împotriva abuzurilor Raiffeisen” a fost înființatmiercuri.

Avocatul Gheorghe Piperea, care reprezintă o parte dintreclienții băncilor, a declarat că miercuri existau circa 900 depersoane care vor să dea în judecată Volksbank, comparativ cunumărul de aproximativ 600 de persoane înregistrat marți.

„Înainte să începem procesul propriu-zis vrem să încercăm oconciliere cu Volksbank, iar șansele de reușită sunt de 50 – 50%.S-ar putea ca banca să revină la sentimente mai bune. În senscontrar, vom înainta plângerea la instanță în circa 10 zile”,precizează Piperea.

Cristian Radu, reprezentant al Volksbank, a declarat că grupulde pe Yahoo nu are o organizare formală și că instituția încearcăsă înțeleagă problemele cu care se confruntă fiecare client.
Întrebat despre faptul că tot mai mulți clienți ai băncilor seorganizează în grupuri pe internet, Piperea consideră că acestlucru era „de așteptat”, în contextul în care „băncile s-aucomportat ca niște cămătari cu acte, introducând în contracte totfelul de clauze bizare”.

Mai mulți clienți ai Volksbank au câștigat deja proceseîmpotriva Volksbank, unii dintre aceștia venind la întâlnireaorganizată marți pentru a-i încuraja pe ceilalți participanți.

„Am primit un sfat de la un angajat al dumneavoastră să vă dauîn judecată. Am făcut-o și am câștigat. Îi mulțumesc!”, a transmisunul dintre clienții reprezentanților Volksbank.

Piperea a menționat că a discutat unele chestiuni tehnice și cuclienți ai BCR, iar joi seară va exista o întâlnire cu aceștia încadrul căreia se vor discuta detalii legate de problemele cu carese confruntă în relația cu banca.

Ionuț Stanimir, șef comunicare externă la BCR, a explicat că auexistat clienți care s-au interesat deja de conținutul acteloradiționale care trebuie semnate în baza Ordonanței de Urgență 50,iar banca pune la punct detaliile în acest moment.

„Între timp le-am oferit clienților răspunsuri la întrebărilelor, în special la cele legate de costul finanțării”, a menționatStanimir.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Noua lovitură pregătită de Bill Gates în plină pandemie! S-a aflat planul său secret
Lumea nu va mai fi niciodată la fel! Ne apropiem de distrugere. Asta e noua...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...