• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Barack Obama: „Situația din Libia este încă extrem de fluidă. Dar e mult mai clar: regimul Gaddafi se apropie de sfârșit”

Barack Obama: „Situația din Libia este încă extrem de fluidă. Dar e mult mai clar: regimul Gaddafi se apropie de sfârșit”
Președintele SUA, Barack Obama, a spus, într-o declarație înregistrată, că situația din Libia este „încă extrem de fluidă"

Președintele SUA, Barack Obama, a spus că situația din Libia este „încă extrem de fluidă”. „Rămâne un grad de incertitudine și există elemente ale regimului care reprezintă o amenințare”, a apreciat președintele american într-o declarație înregistrată și difuzată luni seara.

„Dar este mult mai clar: regimul Gaddafi se apropie de sfârșit și viitorul Libiei se află în mâinile poporului”, a spus Obama. Potrivit unui oficial de la Casa Albă, președintele s-a întâlnit luni cu membrii Consiliului Național de Securitate pentru a discuta despre situația din Libia, relatează CNN.

Obama a adăugat că bucuria libienilor față de victoriile rebelilor arată că „lupta pentru demnitatea umană este mai puternică decât orice dictator”. Potrivit președintelui american, curajul libienilor este de neînfrânt. „Revoluția este a voastră, iar sacrificiile pe care le-ați făcut sunt extraordinare”, le-a spus Obama, care a ținut să felicite și forțele armate americane și ale NATO.

Barack Obama a promis că SUA va ajuta Libia în procesul de tranziție, că va furniza inclusiv asistența umanitară.și a făcut un apel împotriva actelor de represiune, scrie BBC.

Inchide