Alina Novaceanu
23.04.2012
Știri

Băsescu a inaugurat noul centru al Notariatului. În fața cui a exclamat președintele: „A, ești și tu aici!” – UPDATE

Băsescu a inaugurat noul centru al Notariatului. În fața cui a exclamat președintele: „A, ești și tu aici!” – UPDATE
Președintele Traian Băsescu a inaugurat, sâmbătă, noul Centru de Conferințe al Notariatului Român "Auditorium Pallady", eveniment la care participă și fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, șeful statului precizând că nu a tăiat panglica pentru că ar fi vreo contribuție a Guvernului.

Președintele Traian Băsescu a inaugurat, sâmbătă, noul Centru de Conferințe al Notariatului Român „Auditorium Pallady”, eveniment la care participă și fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, șeful statului precizând că nu a tăiat panglica pentru că ar fi vreo contribuție a Guvernului.

După ce a tăiat panglica de la noul Centru de Conferințe al Notariatului Român „Auditorium Pallady”, președintele Băsescu a spus: „Să știți că nu tai panglica pentru că este vreo contribuție a Guvernului”.

El a semnat apoi în cartea de onoare și a spus: „Este un lucru extraordinar, notarii se organizează”.

La eveniment participă și fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, care este notar. Președintele Băsescu a dat mâna cu mai mulți participanți, iar când a văzut-o pe fiica sa a exclamat: „A, ești și tu aici!”.

UPDATE Președintele Băsescu i-a decorat pe liderii notarilor publici

Președintele Traian Băsescu i-a decorat, sâmbătă, pe președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, Dumitru Mănescu, și pe președintele Camerei notarilor publici București, Doina Rotaru.

Traian Băsescu l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer pe președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, Dumitru Mănescu, și cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer pe președintele Camerei notarilor publici București, Doina Rotaru.

Festivitatea a avut loc cu ocazia inaugurării Centrului de conferințe al notarilor.

Traian Băsescu a afirmat, la conferirea decorațiilor, că acordarea acestor distincții are sensul de mulțumire pentru tot corpul notarilor din România.

„Asta nu înseamnă că, dacă voi primi propunerea de decorare și pentru alți notari, nu o voi face. Este austeritate, dar nici să avem doar două decorații”, a adăugat Băsescu.

UPDATE 2 Predoiu le mulțumește notarilor pentru contribuția la Codul Civil și Legea micii reforme în justiție

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, sâmbătă, că notarii s-au gândit la interesul cetățenilor atunci când au contribuit la construirea Centrului de conferințe al notarilor, el arătând că această casă va ajuta notarii să devină mai profesioniști.

„Această casă este construită din banii dumneavoastră. V-ați gândit nu numai la interesele personale, ci și la interesul cetățenilor care beneficiază de serviciile dumneavoastră. Această casă vă va ajuta, prin evenimentele pe care le va găzdui, să deveniți mai profesioniști pentru cetățenii care caută răspunsuri de ordin juridic”, a afirmat Predoiu, la inaugurarea Centrului de conferințe al notarilor.

El a adăugat că au fost mulți din rândul notarilor care au contribuit la elaborarea Codului Civil și le-a mulțumit și i-a felicitat pe notari și pentru participarea la elaborarea legii „mici reforme” în justiție, dar și la modificarea legii notarilor.

Cătălin Predoiu a mai spus că transmite din partea Ministerului Justitției un mesaj de cooperare și de exigență principială în raporturile dintre minister și corpul notarilor. El le-a mulțumit notarilor și pentru modul cum au abordat cazurile singulare de integritate.

Inchide