Băsescu, ATAC DUR la Arafat: Dacă nu e de acord, PLEACĂ. Cine credeți că pleacă? Ghici, ghicitoarea mea

Băsescu, ATAC DUR la Arafat: Dacă nu e de acord, PLEACĂ. Cine credeți că pleacă? Ghici, ghicitoarea mea
Publicat: 23/04/2012, 19:35

Atacuri în cascadă, în mai puțin de oră, ale președintelui Traian Băsescu la adresa fondatorului SMURD și secretar de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat. Dacă într-o primă fază, șeful statului l-a acuzat pe Arafat că, prin poziționarea sa față de noua lege a sănătății, creează „o psihoză publică”, ulterior Băsescu a revenit transmițându-i secretarului de stat că, dacă va contiua, trebuie să plece de la Ministerul Sănătății. „Dacă nu găsește înțelegere, poate și are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat. Cine credeți că pleacă? Ghici ghicitoarea mea”, a comentat ironic șeful statului.

„Cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru cu observațiile”

Dacă în urmă cu două săptămâni comenta că Raed Arafat este dușmanul reformei din sistemul de sănătate, astăzi Băsescu l-a atenționat pe acesta că prin nemulțumirile pe care și le exprimă public cu insistență nu face decât să creeze „psihoză”.

„Vreau să-l atenționez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică, cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru cu observațiile dânsului și nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern, ticălos, de altfel, nu, domnu’ Arafat, vrea să distrugă sistemul de ambulanță, să-l dea la niște golani privați„, a spus Băsescu. El a menționat că, dacă acesta este mesajul, este incorect.

„Aștept ca domnul Raed Arafat să-și înțeleagă misiunea de secretar de stat”

La nici o oră de la aceste declarații, Băsescu a revenit și i-a recomandat lui Arafat să plece de la Ministerul Sănătății dacă nu „găsește înțelegere” pentru problemele pe care le-a ridicat.

„Eu cred că un secretar de stat într-un minister, când ministrul lui a decis să pună în dezbatere publică o lege, are în primul rând obligația să facă această dezbatere în interiorul ministerului. Cred că secretarii de stat sunt primii care trebuie să susțină sau să explice. Această lege nu este explicată. (…) Sigur, nu-i impune nimeni domnului Arafat că nu are dreptul să aibă părerea că trebuie să rămână un sistem al statului, dar acest lucru îl exprimă în primul rând în interiorul ministerului și, dacă nu găsește înțelegere, poate și are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat. Cine credeți că pleacă? Ghici ghicitoarea mea!„, a spus Băsescu.

Șeful statului a dat ca exemplu pe fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, care, atunci când s-a exprimat în neconcordanță cu guvernul, ” a fost remaniat prompt”.

Aștept ca domnul Raed Arafat să-și înțeleagă misiunea de secretar de stat. Nimeni din actualul guvern nu va accepta un sistem de stat etanș și netransparent”, a mai spus Traian Băsescu.

El a adăugat că, dacă Raed Arafat va avea să-i comunice ceva, atunci trebuie să-i înainteze un memoriu, respingând varianta unei întâlniri cu acesta, deoarece a precizat că nu se poate substitui ministrului Sănătății.

„Ar fi o mare greșeală ca noua lege să treacă prin asumarea răspunderii”

Președintele Traian Băsescu a apreciat că ar fi „o mare greșeală” ca noua lege a sănătății să treacă prin asumarea răspunderii Guvernului, apreciind că textul legislativ trebuie dezbatut în Parlament, iar înainte de aceasta trebuie „dezbătut public cu bună credință”.

„Cred că ar fi o mare greșeală (ca noua lege a sănătății – n.r.) să treacă prin asumarea răspunderii”, a spus șeful statului, răspunzând unei întrebări.

Președintele Băsescu a menționat că legea trebuie dezbatută în Parlament și, înainte de aceasta, trebuie dezbătută public „cu bună credință”.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Se pregătesc două tunuri imobiliare în Pădurea Comorova. Video
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Se pregătește suspendarea lui Iohannis. Surpriză mare! PNL se implică direct
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...