Băsescu despre o revenire a crizei: Suntem pregătiți și ne rugăm la Dumnezeu, la Germania, la Italia

Băsescu despre o revenire a crizei: Suntem pregătiți și ne rugăm la Dumnezeu, la Germania, la Italia
Publicat: 23/04/2012, 19:31
Actualizat: 24/04/2012, 15:39

Președintele Traian Băsescu afirmă că multe din țările care păreau că își reiau creșterea economică „au început să dea înapoi”, iar în România guvernarea se va desfășura în continuare sub semnul prudenței, spunând: „Suntem pregătiți și ne rugăm la Dumnezeu, și la Germania, Italia, Franța, Spania”.

Președintele Traian Băsescu a făcut aceste declarații sâmbătă, la finalul discursului susținut la Școala de vară a UNPR care are loc la Mangalia.

„Pot să fac un post-scriptum? Tot în zona foarte serioasă, că poate așteptați de la mine și o idee, un punct de vedere cu privire la evoluțiile care sunt. Vedem toți că multe din țările care păreau că-și reiau creșterea au început să dea înapoi din punctul de vedere al creșterii, al șomajului. De aceea, guvernarea noastră în continuare se va desfășura sub egida prudenței. Știm ce avem de făcut în situația în care se deteriorează mediul economic în Europa. Suntem pregătiți și ne rugăm la Dumnezeu, și la Germania, Italia, Franța, Spania, care ne sunt piețele pe care noi exportăm, să-și mențină un nivel de creștere acceptabil pentru ca influența pe România să fie cât mai mică”, a spus Băsescu, aplaudat de cei prezenți.

Traian Băsescu a adăugat că, în caz contrar, guvernarea va trebui să fie pregătită ca în 2012 să nu facă „paradă electorală cu bani publici”.

„Dacă însă nu va fi așa, va trebui să fim pregătiți ca în anul 2012 să nu facem paradă electorală cu banii publici și să facem ce trebuie”, a adăugat Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Mangalia, la Școala de vară a Uniunii Naționale pentru Progresul României, el mulțumindu-le liderilor formațiunii că au asigurat stabilitatea guvernării, într-o perioadă extrem de dificilă.

Peste 500 de membri ai UNPR din toată țara participă la cea de-a doua ediție a Școlii de Vară a formațiunii, care se desfășoară între 6 – 10 septembrie, la Mangalia.

Miruna Badea, [email protected]