Băsescu: „Fiecare român e responsabil de viața lui zilnică, nu mai poți aștepta la nesfârșit de la stat”. PLUS: „cheia” către revenirea economică în 2011

Redactor:
Vlad Mironescu
Băsescu: „Fiecare român e responsabil de viața lui zilnică, nu mai poți aștepta la nesfârșit de la stat”. PLUS: „cheia” către revenirea economică în 2011
Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal că România a încheiat anul cu 1.270.000 de funcționari, apreciind că numărul acstora este mare, iar în doi-trei ani trebuie să se ajungă la 900.000 de angajați în sectorul de stat.

Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal căRomânia a încheiat anul cu 1.270.000 de funcționari, apreciind cănumărul acstora este mare, iar în doi-trei ani trebuie să se ajungăla 900.000 de angajați în sectorul de stat.

Președintele a spus că trebuie continuată reforma în domeniulfiscal, iar companiile „trebuie să aibă tot mai puțin contact cufuncționarii de la ghișee”.

Băsescu a afirmat că în România sunt încă mulți funcționari,arătând că de la 1.270.000 de bugetari, câți există în prezent,statul trebuie să ajungă, în doi-trei ani, la 900.000 defuncționari, „pentru a nu mai fi o povară pe cheltuielilepublice”.

Președintele a mai spus că nu statul creează locuri de muncă, cisectorul privat.

„Sectorul privat este cel care creează locuri de muncă șigarantează evoluția”, a adăugat șeful statului.

„Cheia este continuarea reformelor statului. Fără acestea oastfel de cirză se poate repeta oricând”

Președintele Traian Băsescu a mai declarat, sâmbătă, că România areușit să treacă de cel mai greu an, iar în 2011 își va reluacreșterea economică, chiar dacă „firav”, subliniind că pentruaceasta este nevoie de continuarea proceselor de modernizare astatului, altfel criza putându-se repeta oricând.

Președintele Traian Băsescu le-a declarat jurnaliștilor, înstațiunea Predeal, unde se află împreuă cu soția sa, că în Romaniaa reușit să treacă de cel mai greu an, iar în 2011 va exista orevenire economică, însă „cheia” este continuarea reformelorstatului.

„Cheia este continuarea reformelor statului. Fără acestea o astfelde cirză se poate repeta oricând”, a arătat Băsescu.

El s-a referit la modernizarea sistemului de sănătate, a celuifiscal și a celui educațional, arătând că fără reformă în educațietinerii nu vor avea nicio șansă să își găsească locuri de muncă înRomânia sau în țările Uniunii Europene.

Președintele a mai spus că și-ar dori să trecem de criză cu unaltfel de stat.

„Trebuie să fie anul în care schimbările în funcționarea statuluisă fie ireversibile”, a mai spus președintele, exprimându-șisperanța că Guvernul va reuși să continue reformele începute.

Băsescu: Fiecare român e responsabil de viața luizilnică, nu mai poți aștepta la nesfârșit de la stat

„Fiecare român este responsabil de viața lui de zi cu zi. Nu maipoți aștepta la nesfârșit să dea statul”, a afirmat președintele laPredeal. El a spus că în Romania există o criză de sistem și că”trebuie schimbate mentalitățile peste tot”.

Totodată, răspunzând unei întrebări, șeful statului a spus că înRomânia sunt „două tipuri de oameni care nu au ce pune pemasă”.

El a arătat că prima categorie este formată din „cei care nu auce pune pe masă pentru că nu pot, iar aceștia trebuie ajutați”.Cealaltă categorie este reprezentată de cei care nu au ce pune pemasă deoarece cred că numai statul este responsabil pentru ei, iaracești oameni trebuie să meargă la muncă, a adăugatpreședintele.

Băsescu: Nu statul creează locuri de muncă, ci reducenumărul acestora

Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal, cătrebuie flexibilizat Codul Muncii, pentru că nu statul creeazălocuri de muncă, ci reduce numărul acestora,el arătand că sectorulprivat trebuie sprijinit.

„Nu mai putem gândi că statul se modernizează în condițiile în careavemn 4,4 milioane de oameni înregistrați ca fiind în câmpulmuncii, iar 1,6 milioane de români muncesc fără forme legale. Esteclar că acest tip de stat trebuie schimbat și că trebuie săstimulăm flexibilizarea forței de muncă. Acum oamenii nu acceptă sălucreze fără să fie oficial înregistrați pentru că patronii seferesc de contracte de muncă pentru că pe urmă nu mai pot scăpa deexecedentul de muncă”, a declarat Traian Băsescu.

El a susținut că soluția e un cod al muncii care să permităangajări temporare și disponibilizări în funcție de nevoilepatronilor.

„Acum trebuie să înțelegem un lucru esențial: nu statul creeazălocuri de muncă, ci sectorul privat. Statul reduce locurile demuncă”, a spus președintele, adăugând că trebuie sprijinit sectorulprivat.

El a făcut aceste declarații în contextul în care s-a referit lanoul sistem de acordare a indemnizațiilor de creștere a copilului,arătând că acest sistem „este un element de modernitate”, iar”același tip de abordare trebuie să existe pe piața forței demuncă”.

(Gabriel Pecheanu, [email protected]),(Departamentul Corespondenți,[email protected])

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Adda, imagini fără perdea! Cum arată acum trupul ei
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Ce `țeapă` și-a luat Ion Țiriac! Este gata să ia o decizie fără precedent
S-a aflat tot adevărul. De ce președintele României, Klaus Iohannis și Carmen nu au copii
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Topul afacerilor ciudate, dar legale, pe care poţi să le ai în România. Poți primi...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Speculă masivă pe eMAG. Cum îmbogățești gigantul fără să-ți dai seama
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanț coronavirus 7 martie 2021
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide