Băsescu: În octombrie trebuie analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI. Șeful statului către Franks despre costuri sociale: trebuie să reducem toate bugetele

Redactor:
Vlad Mironescu
Băsescu: În octombrie trebuie analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI. Șeful statului către Franks despre costuri sociale: trebuie să reducem toate bugetele
Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, la întâlnirea cu șeful Misiunii Fondului Monetar Internațional în România, Jeffrey Franks, că în luna octombrie va trebui analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI.

UPDATE2: Băsescu lui Franks despre costurisociale: Deficitul e dramatic; trebuie să reducem toatebugetele

Președintele Traian Băsescu i-a spus, luni dimineață, șefuluidelegației FMI în România, Jeffrey Franks, că trebuie văzut cât demult se va mai cheltui pentru costuri sociale, România având undeficit de aproape 3 miliarde de euro, „ceea ce este dramatic”.Trebuie reduse „toate bugetele”, a adăugat șeful statului.

„Trebuie să vedem cât de mult vom continua să cheltuim pentrucosturi sociale. Avem un deficit de aproape 3 miliarde euro, ceeace este dramatic. Trebuie să reducem toate bugetele”, a afirmatTraian Băsescu, potrivit unei înregistrări difuzate de RealitateaTv.


UPADTE:Băsescu: În octombrie trebuie analizată posibilitateadiscutării unui nou acord cu FMI

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, laîntâlnirea cu șeful Misiunii Fondului Monetar Internațional înRomânia, Jeffrey Franks, că în luna octombrie va trebui analizatăposibilitatea discutării unui nou acord cu FMI.

„De această dată vă aflați în România doar pentru a celebraaniversarea Băncii Naționale a României. Mă bucur să vă văd dinnou. Mă uit spre vizita din octombrie, când nu va fi o sărbătoare,ci o evaluare a dificultăților pe care le întâmpinăm. Propunereamea către dumneavoastră este ca, cu ocazia vizitei din octombrie,să ne uităm la viitorul acord între România și FMI, să vedem dacăsoluția corectă este extinderea actualului acord sau de a avea unacord de tip «precautionary», acesta este mesajul meu căredumneavoastră și, în același timp, căutăm să continuăm împreunăreformele structurale și absorbția fondurilor europene. Estenecesară crearea spațiului fiscal necesar pentru absorbțiafondurilor”, a spus Traian Băsescu la începutul întrevederii cuJeffrey Franks, informează Mediafax.

La rândul său, șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks,și-a exprimat acordul cu șeful statului român.

„Sunt de acord cu dumneavoastră domnule președinte. Așa cum văamintiți, la ultima noastră vizită, am subliniat faptul că existănevoie disperată de mulți bani europeni pentru infrastructura deaici și cheia este eliminarea barierelor din sectorul public careîngrunează absorbția fondurilor bugetare”, a spus Franks.


Președintele Traian Băsescu va avea o întâlnire în aceastădimineață, la Palatul Cotroceni, cu șeful Misiunii Fondului MonetarInternațional în România, Jeffrey Franks.

Potrivit unui anunț de presă transmis de AdministrațiaPrezidențială, șeful statului îl va primi, luni, la ora 09.00, peJeffrey Franks, la Palatul Cotroceni.

Temele care urmează să fie abordate la întâlnirea dintrepreședintele Băsescu și șeful misiunii FMI nu au fostanunțate.

Șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, s-a întâlnit,duminică, la sediul Ministerului Finanțelor Publice, cu noulministru de resort, Gheorghe Ialomițianu, și a declarat dupăaceastă discuție că principalele taxe din România ar trebuimenținute anul viitor la valorile actuale. Ialomițianu a preluatvineri conducerea Ministerului Finanțelor, de la SebastianVlădescu, unul dintre cei șase miniștri remaniați.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Ce soluții propune Bill Gates pentru următoarea pandemie: „Vom avea nevoie de investiții uriașe”
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide