Băsescu: Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei

Redactor:
Eliana Radulescu
Băsescu: Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei
Președintele Traian Băsescu a reiterat, joi, ideea că mai devreme sau mai târziu se va ajunge la constituirea Statelor Unite ale Europei, el făcând aceste afirmații cu ocazia ceremoniei de decorare a unor personalități ale vieții culturale internaționale care participă la colocviul "Penser l'Europe"

Președintele Traian Băsescu a reiterat, joi, ideea că mai devreme sau mai târziu se va ajunge la constituirea Statelor Unite ale Europei, el făcând aceste afirmații cu ocazia ceremoniei de decorare a unor personalități ale vieții culturale internaționale care participă la colocviul „Penser l’Europe”

„Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei”, a declarat șeful statului, el precizând că a vorbit despre acest lucru și în urmă cu circa două luni.

„În același context am susținut că va fi cu atât mai bine cu cât va fi mai repede și acest «mai repede» nu este generat de o grabă a României, ci, în opinia mea, este generat de o grabă a lumii, a efectelor procesului de globalizare”, a subliniat Băsescu.

Potrivit afirmațiilor sale, dacă, în mod real, Europa vrea să fie în cabina de comandă a procesului de globalizare, ea nu poate să fie decât unită.

„Dacă vom rămâne așa cum suntem, vom fi tot timpul în poziția de a lupta uneori împotriva efectelor globalizării”, a ținut să precizeze președintele Traian Băsescu.

Joi a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia de decorare de către președinte a unor personalități ale vieții culturale internaționale, care participă la colocviul „Penser l’Europe”, care are loc la București în perioada 13-15 octombrie.

Traian Băsescu a înmânat, joi, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer profesorului universitar Thierry de Montbrial, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor profesorilor universitari Jaime Gil Aluja, Evanghelos Moutsopoulos și Michael Metzeltin.

El a conferit, de asemenea, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria A – „Literatura” profesorilor universitari Jacques De Decker, Serge Fauchereau, Radivoje Konstantinovic și Gisele Vanhese, precum și Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor – „Cercetare științifică” lui Mohamed Laichoubi.

Inchide