BĂSESCU: NU MINIȘTRII SUNT CEI CARE CER ȘPAGĂ ȘI VĂMUIESC PROIECTELE CI FUNCȚIONARII. Începe lupta împotriva contrabandiștilor cu ananas si a evazioniștilor cu pui argentinian

BĂSESCU: NU MINIȘTRII SUNT CEI CARE CER ȘPAGĂ ȘI VĂMUIESC PROIECTELE CI FUNCȚIONARII. Începe lupta împotriva contrabandiștilor cu ananas si a evazioniștilor cu pui argentinian
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 12:56

Declarațiile președintelui TraianBăsescu, la finalul întâlnirilor cu parlamentarii din arculguvernamental

• Am avut o serie deîntâlniri cu toate grupurile parlamentare care susțin Guvernul.Tema a fost legată de scrisoarea către FMI și Uniunea Europeană.S-au discutat multe variante de soluții propuse de grupurileparlamentare. Aș fi făcut acest lucru și cu grupurile parlamentareale Opoziției dacă ar fi existat interesul. Eu am considerat-o ochestiune de responsabilitate față de situația în care se aflățara.

• Premisa de la care amplecat a fost concluzia discuțiilor cu Guvernul și cu BancaMondială vizavi de ce e de făcut în continuare.

• Nu-mi face delocplăcere să anunț măsurile care trebuie luate. Nu mi-a făcut delocplăcere că pe data de 6 mai a trebuit să anunț reducerea salariilorși a pensiilor. Dar așa cum spuneam, este o chestiune deresponsabilitate. Nu de multe ori se întâmplă să ai aparent pozițiiîmpotriva propriilor cetățeni. Eu sunt într-o astfel de situațieastăzi, din cauza crizei.

• Am informat grupurileparlamentare care este situația reală a economiei dincolo deefortul unei părți din mass-media de a dezinforma.

•Am denumit aceastăcriză drept „criza datoriilor suverane a statelor”. România areșansa de a avea o datorie publică mult mai mică decât alte țări.Situația în care ne aflăm este dificilă dar nu mai dificilă decât aaltor state. Avem șansa să valorificăm reluarea creșterii economicecând acest lucru va fi posibil.

• Mandatul cu care avenit delegația FMI este următorul – dacă domnul Strauss-Kahn aredubii îi voi remite mandatul cu care a venit Fondul: creșterea TVAde la 19% la 24%, creșterea cotei unice de la 16% la 21 % șiscăderea salariilor bugetarilor cu 20%.

• Creșterea TVA ar fidus la o inflație de minim 10% față de obiectivul existent, în jurde 4 – 4,5%.

• Noi toți am stabilitsă respingem varianta FMI. Această variantă menținea cancerul dinbugetul de stat. Ce reprezintă acest cancer? Salariile reprezintă20% din bugetul de stat, cheltuielile sociale și pensiilereprezintă 36% din bugetul de stat, deci în total 63%. Se maiadaugă cotizația de 3% la bugetul UE, deci în total 66%. Diferențaeste destinată cheltuielilor materiale din spitale din școli cuarmata și alte sectoare. Aceste cheltuieli nu pot fi menținute încei 36% rămași și atunci se duc în deficit. Statul ar fi trebuit săîmprumute 11,7 miliarde de euro pentru a-și asigura cheltuielile defuncționare. (Citește mai departe în paginaurmătoare)

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Bomba dimineții despre PFIZER! Anunțul făcut ÎN MIEZ DE NOAPTE
Iohannis a fost informat oficial! După atâția ani, a intervenit divorțul. Adio, cuplu perfect
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021