Băsescu numără zilele tripletei BVB. De ce i-a pus președintele gând rău lui Blaga

Băsescu numără zilele tripletei BVB. De ce i-a pus președintele gând rău lui Blaga
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 26/04/2012, 07:19

La reuniunea de duminică, de la Snagov, dintre șeful statului șiparlamentarii democrat-liberali, Băsescu i-a anunțat pe cei treică-i așteaptă zile negre după moțiunea de cenzură pe care a depus-oopoziția. Fără să-i nominalizeze pe Vasile Blaga, Adriean Videanusau Radu Berceanu, președintele a spus că premierul Emil Boc a fostmințit și sabotat de către unii miniștri PD-L, care nu numai căn-au redus cheltuielile bugetare și n-au făcut restructurări, darau permis creșteri salariale în domeniile pe care le gestionează.”Vor plăti toți cei responsabili pentru întârzierile în programulde reformă. Dar vom discuta despre asta după moțiunea de cenzură”,ar fi spus Băsescu, după cum au relatat pentru Gândul surseparticipante la discuții.

Toți cei prezenți s-au prins că trimiterile președintelui aufost la cei trei, mai ales după ce Băsescu i-a criticat pe „unii”care nu se mulțumesc cu fotoliile guvernamentale și vor să punămâna pe partid. „Ne-am dat seama că nu vorbea de Funeriu, Vlădescusau Șeitan”, a povestit un parlamentar pedelist.

Ministrul de Interne, suspectat că vrea să-i ia locullui Boc

Disputa lui Băsescu cu cei trei baroni PD-L nu e nouă, dar estepentru prima dată când președintele dă de înțeles la o ședință departid că vrea să-i lase fără nicio putere.

Surse din PD-L spus că Băsescu este foarte furios pe cei treicare vor să rămână „băieți buni” și să nu facă restructurări îndomeniile lor, fapt care le-ar permite să câștige popularitate atâtîn partid, cât și în fața alegătorilor. În plus, președintele areinformații, din PD-L, că Blaga trage sfori să fie premier, încondițiile în care mai toată lumea din partid pare să fie ajuns laconcluzia că Emil Boc nu mai este capabil să gestioneze treburilela Palatul Victoria sau în Modrogan.

Liber la atacuri. Macovei: Blaga trebuiedemis

După semnalul dat de Băsescu, apropiații săi au ieșit și ei laatac a doua zi. Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut demisialui Blaga, pentru afacerile ginerelui său. „E un contract de 10milioane de euro, parcă. Nu cred că nu știa. În opinia mea, e unmotiv de demitere”, a declarat Macovei, la Realitatea TV. Presa adezvăluit că ginerele ministrului de Interne și-a făcut o firmă depază și protecția, deși este de profesie stomatolog. Firma, care aprimit licență de funcționare în noiembrie 2009, a încheiat încâteva luni, contracte cu companii de stat aflate în subordinea luiBerceanu și Videanu. Vasile Blaga a susținut că nu a știut deafacerile ginerelui său și că i-a cerut să se retragă din ele.

Macovei a mai cerut și demiterea miniștrilor care nu au făcutrestructurări în domeniile lor și a propus ca membrii Cabinetuluicare au umflat contractele cu bani publici să plătească dinbuzunarul lor paguba făcută statului.

Berceanu: Eu am fost doar mustrat

După ce un deputat PD-L a dezvăluit că firma fiului său faceafaceri cu statul, Radu Berceanu a primit o lovitură și de laBăsescu. Șeful statului i-a cerut, la ședința de la Snagov, să iasăși să spună că nu președintele a mințit în campanie, ci el,Berceanu. Ministrul Transporturilora luat-o ca pe o mustrare.”Domnul președinte a zis la un moment dat: «Radu Berceanu eaici»”.

«Da!» . «Am văzut declarația ta!». Am luat-o ca pe o mustrare,ca pe o atenționare. Eu nu am mințit. Eventual a mințit VarujanVosganian când a zis că economia duduie. Dar, ca să fim sinceri, pevremea aia chiar duduia. Problema e ce au făcut cu banii atuncicând duduia. Eu am insistat că nu s-a mințit că nu s-a știut. Dacăcineva nu a spus un anumit lucru e eventual o omisiune”, a precizatRadu Berceanu, pentru Gândul. El a explicat dece nu se simte vizat de remaniere: „Cred că sunt unul dintre ceicare a depășit ceea ce s-a stabilit: să reducem cu 20% cheltuielilecu bunuri și servicii. Am spus că am redus 23%. Să reducempersonalul cu un anumit procent. Am făcut și asta. Am redus de laCFR aproape 17.000 de oameni, ceea ce nu e lucru puțin.N-am avuttimp să mă uit nici în lucrurile mele, nu am avut timp să mă uit pela alte ministere, dar am văzut niște salarii la alte ministere…Salarii foarte mari”.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...