BĂSESCU: România să muncească bine CA SĂ TRĂIASCĂ BINE. Plus: „DOMNIȘOARE RUJATE” și „BĂNIȘORII” dumneavoastră – COMENTARII LIVE CTP și Rodica Ciobanu

Redactor:
Matei Ioan
BĂSESCU: România să muncească bine CA SĂ TRĂIASCĂ BINE. Plus: „DOMNIȘOARE RUJATE” și „BĂNIȘORII” dumneavoastră – COMENTARII LIVE CTP și Rodica Ciobanu
Prima țintă a președintelui au fost chiar românii care sunt mințiți zilnic de "fete rujate, cu ochii cât cepele"

CITEȘTE AICI EDITORIALUL SCRIS DE CRISTIANTUDOR POESCU

CITEȘTE AICI EDITORIALUL SCRIS DERODICA CIOBANU

Prima țintă a președintelui au fost chiar românii care suntmințiți zilnic de „fete rujate, cu ochii cât cepele”: „Românii suntpăcăliți zilnic, sunt mințiți. O să vedeți fete rujate, cu ochiicât cepele: «se reduc salariile, să le aducem banii, bănișoriilor». Bănișorii acestor oameni sunt bani pe care nu-i producem, îiîmprumutăm pentru a-i plăti. Nu putem să ne lăsăm păcăliți lanesfârșit de iluzii. Atunci, avem obligația să ne optimizămcosturile în sistemul sanitar, unde a crescut alocarea în ultimii10 ani de cel puțin 4-5 ori. Rezultatul: datorită proasteigestionări, un sistem de sănătate mai slab decât acum 10 ani, maipuțin performant”. Șeful statului a avut și un sfat pentru românicare trebuie să se obișnuiască „să muncească bine ca să trăiascăbine și să trăiască mai puțin bine, dacă muncesc mai puținbine”.

Despre reforma educației și …google

Președintele Traian Băsescu a declarat că a văzut ambele forme alelegii educației, iar în opinia sa Guvernul este absolut îndreptățitîn încercarea de a-și promova legea care aduce într-adevăr reformăîn sistem, el menționând că nu în limba în care studiazăminoritarii stă esența proiectului.

„Nu în limba în care învață copiii minoritari stă chintesențalegii, ci în pervertirea, în schimbarea, în întoarcerea actualuluisistem de educație, care nu face decât să împingă generație dupăgenerație să memoreze, la un sistem de educație care să creezetinerilor competențe, pentru că de asta avem nevoie în economie. Săvăd ce e în subsolul Argentinei, doar intru pe calculator, scriu peGoogle «Argentina» și văd și câte tone de cărbune sau de păpădii secolectează pe zi. Nu am nevoie să mai memorez asta, avem nevoie decompetențe”, a declarat Traian Băsescu.

Șeful statului a dat sfaturi și guvernului, asigurându-l pepremier de susținerea sa: „Avem un guvern care trebuie să presezepentru modernizare, oricare ar fi costurile politice și îl asigurpe premier că are toată susținerea președintelui, spre deosebire dePetre Roman (în 1991 – n.r.)”.

Băsescu a mai spus că România a rămas numai cu ceea ce aconstruit corect: „Am rămas numai cu ce am construit corect – cuDacia, cu Nokia, cu o industrie care s-a restructurat, a devenitperformantă, dar care produce prea puțin față de cât vrem noi,ceilalți 22 de milioane, să câștigăm. Ne-am obișnuit să trăim dinefectele exagerărilor capitalismului, din speculații și mai puțindin muncă”.

Șeful statului a declarat că singurul lucru la care „i-a duscapul” pe politicieni a fost să dubleze salariile, pensiile, săinventeze 222 de categorii de ajutoare sociale, în loc săoptimizeze cheltuielile bugetare: „Politicienii au făcut ce i-a duscapul. Singurul lucru la care i-a dus capul a fost să dublezesalariile, pensiile, să inventeze 222 de categorii de ajutoaresociale. Atât i-a dus capul pe politicienii români în timp decreștere explozivă, este adevărat, artificială. Eh, s-a dezumflat”.”Uitați-vă numai în Parlament. În două luni am avut trei legivenite una după alta și mai vine una acum. Ba că reduc TVA, cândn-ai bani să plătești profesorii și medicii, ba că ieri au votatprin Senat reducerea cotei unice de la 16% la 10%, când nu ai banide pensii, trebuie să iei bani din bugetul de stat să dai lapensii, ba că nu știu ce scutiri vor pentru făbricuțe de bere -m-am trezit cu legea la promulgare. Deci, atât ne duce capul.Interesul personal este deasupra interesului general în clasanoastră politică”, și-a continuat tirul președintele. El a maiarătat că regretă că a trimis Legea pensiilor pentru reexaminare,pentru că a dat Parlamentului „ocazia să se dea din nou în stambă,să se arate iresponsabil”: „Privind Legea pensiilor, și pun acestexemplu sub emblema iresponsabilitate». Se ivise un mare conflictpolitic pe tema modului cum Legea pensiilor a trecut prin CameraDeputaților. Am căutat un articol în interiorul legii care să-midea ocazia să trimit legea la Parlament, spre satisfacția tuturorpartidelor și pe un subiect legat de voința tuturor partidelor șiam găsit acel articol care viza vârsta de pensionare. Ca să vedețiiresponsabilitatea, după toate deciziile Curții Constituționale, nuputea face obiect de dezbatere decât acel articol. Sigur că au fostluate legile integral la pieptănat articol cu articol pentru a seîntârzia. S-a creat un lucru extrem de neplăcut, pentru că atuncicând a venit FMI m-a întrebat: «Domnule președinte, era obiectiv detranșă, de ce am mai trimis-o înapoi?». Am dat o explicație, exactcea care a fost, trebuia să fie un consens politic”.

Inchide