BĂSESCU: „STATUL NU E RESPONSABIL PENTRU FIECARE CETĂȚEAN. ACELA ESTE COMUNISMUL”. Cum s-a asigurat președintele că UDMR nu dezertează

Redactor:
Adrian Popescu
Descindere - fulger a președintelui Băsescu, vineri dimineață, în stațiunea Covasna: preț de o oră și jumătate, între 10 și 11,30, șeful statului a participat, la hotelul „Hefaistos", la cel de-al treilea congres al Mișcării Creștin - Democrate Maghiare din cadrul UDMR, una dintre platformele ideologice care coabitează în sânul Uniunii.

Descindere – fulger a președintelui Băsescu, vineri dimineață,în stațiunea Covasna: preț de o oră și jumătate, între 10 și 11,30,șeful statului a participat, la hotelul „Hefaistos”, la cel de-altreilea congres al Mișcării Creștin – Democrate Maghiare din cadrulUDMR, una dintre platformele ideologice care coabitează în sânulUniunii.

Eckstein, „responsabil” de prezențapreședintelui

  • „Domnul consilier prezidențial Eckstein Covacs Peter este unuldintre membrii noștri și l-a convins pe dl. președinte să neonoreze cu prezența sa”, ne-a explicat unul dintre organizatorimotivul descinderii prezidențiale la congresul onorat și de fostapreședintă a Parlamentului Ungar, Szili Katalin, și de unreprezentant special al lui Sjemen Zsolt, vicepremierul CabinetuluiOrban.

Sosit cu maximă discreție, Băsescu și-a motivat venirea prin”respectul deosebit față de valorile creștin-democrate, față deMișcarea Creștin-Democrată Maghiară, cu care suntem în aceeașifamilie europeană, Partidul Popular European, și față de participarea la guvernare a UDMR, care s-a dovedit cea mai bunăvariantă dintre alianțele făcute până acum de PDL”. „MulțumescUDMR-ului pentru responsabilitatea cu care și-a sumat, alături dePDL și de celelalte minorități, trecerea României prin criză”, aspus Băsescu.

„Nimeni în UE n-a găsit soluția crizei, dar România a trecutde punctul ei critic!”

Șeful statului a trecut apoi la criza economică, susținând căniciunul dintre statele UE nu a reușit să găsească până acum vreosoluție pentru stoparea ei: „Cea mai puternică criză a UniuniiEuropene este cea a soluțiilor, nimeni nu poate spune că a găsitsoluția ieșirii din criză. Singurul lucru la care statele caretractează Uniunea Europeană s-au gândit a fost să toarne bani încriză, dar aceasta nu a putut fi stinsă, dimpotrivă, își găseștemijloace și acțiuni mai perfide și mai neprevăzute”. Imediat dupăacest verdict însă, referindu-se la criza din România, Băsescu aprecizat: „Mulți spun că guvernul a întârziat măsurile anticriză,dar România a fost printre primele țări care a luat aceste măsuri.Și vă spun, între prieteni și oameni responsabili, că România a depășit momentul critic al crizei. Am reușit săstabilizăm echilibrele macroeconomice și urmează ca în 2011 săconsolidăm stabilitatea economică și să relansăm activitateaeconomică ca sursă de bunăstare.”, a susținut el, lansând apoi opredicție optimistă: „Revenirea în 2011 va fi lentă,dar temeinică de data asta, nu bazată pe consumexcesiv”.

„Statul nu e responsabil pentru fiecarecetățean!”

Traian Băsescu și-a mutat tirul asupra celor care acuză statulcă nu are grijă de cetățenii săi, etichetându-i drept „comuniști”:„Acesta este comunismul exprimat în fiecare dimineațăîn mijloacele mass-media (sic!, n.n.), că statul este responsabil,se încearcă acreditarea ideii că statul, guvernul este responsabilpentru fiecare cetățean, ceea ce nu este adevărat, românii trebuie să înțeleagă că fiecare este responsabil pentruel, statul nu mai are resursele comunismului.”

  • „Pe vremea comunismului, toate proprietățile erau alestatului, toate veniturile veneau la stat și atunci statul îșiasuma responsabilitatea pentru fiecare cetățean. Acum 70% dineconomia românească este în sectorul privat, cine vrea întoarcereala comunism nu poate fi partenerul nostru, al celor carereprezentăm o mișcare de centru-dreapta hotărâtă să pună în valoareomul, și nu statul, va trebui să continuăm să explicăm oamenilor căniciodată statul nu va mai reuși să se îngrijească de fiecarecetățean”, a spus Băsescu. „Europa socială este uneșec, avem nevoie de o justiție socială, perfect funcțională,în care cetățeanul să aibă încredere, iar PDL și UDMR urmăresctocmai restabilirea identității și ordinii sociale într-o Româniecare trece printr-o perioadă extrem de dificilă, cu o națiune carenu e solidară pentru că a fost mințită”, a conchis șeful statului,încheindu-și alocuțiunea cu un apel la „cooperarea dintre politicși societatea civilă”. Traian Băsescu a fost „pilotat” apoi degazde la o cafea și o gustare, după care, la ora 11,30, s-a urcatîn Mercedesul prezidențial și, la fel de discret cum sosise, apornit în trombă spre București.
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide