BICICLEȘTI. Primarul Capitalei a acceptat cererea bucureștenilor. Împreună am convins autoritățile. HARTA ZONELOR UNDE SE VA PUTEA FACE MIȘCARE CURATĂ

Redactor:
Ștefan Horobeț
La două zile după lansarea campaniei "BICICLEȘTI", autoritățile au ascultat vocile bucureștenilor și vor deschide, în ultimele două weekend-uri din luna octombrie, orașul pentru iubitorii de mișcare, fie ei bicicliști sau simpli pietoni

La două zile după lansarea campaniei „BICICLEȘTI”, autoritățile au ascultat vocile bucureștenilor și vor deschide, în ultimele două weekend-uri din luna octombrie, orașul pentru iubitorii de mișcare, fie ei bicicliști sau simpli pietoni.

Gândul și Pro Sport au lansat miercuri campania „BICICLEȘTI”, prin care au cerut public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să închidă în luna octombrie traficul auto de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Mii de oameni s-au alăturat, prin mesaje de susținere pe Facebook sau accesând aplicația disponibilă pe rețeaua de socializare, inițiativei care își propune să facă din acest traseu cea mai mare pistă de activități sportive de weekend. Vă mulțumim pentru că v-ați făcut vocile auzite și că am determinat astfel, împreună, autoritățile să ia în considerare dorința noastră de a face mișcare și de a reînvăța sensul cuvântului PROMENADĂ, care a făcut deliciul vieții bucureștene interbelice. Fără ajutorul vostru n-am fi reușit.

SUSTINE ÎN CONTINUARE CAMPANIA. ACCESEAZĂ AICI APLICAȚIA PE FACEBOOK PENTRU A SUSȚINE CAMPANIA BICICLEȘTI

La două zile de la lansarea campaniei „BICICLEȘTI”, primăria Capitalei a fost de acord să închidă traficului rutier pe două bulevarde mari din Capitală și să le deschidă pentru bicicliști, pentru pietoni, pentru toți iubitorii de mișcare și aer curat. Autoritățile au explicat că, din cauza unor motive care țin de traficul rutier, acest lucru este posibil doar pe o parte din traseul propus de noi. Weekendul viitor, începând de sâmbătă, de la ora 14:30, și până duminică, până la ora 13:00, vom putea „bicicla” pe bulevardul Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, și pe Calea Victoriei, de la Cercul Militar până la Piața Națiunile Unite.

La fel și în următorul weekend, spune primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. „Cade ca o mănușă această dorință a societății civile reprezentate prin ziarul Gândul. Toată vara a funcționat pe Kiseleff o arteră de 1,175 km, care a fost pusă la dispoziție de sâmbătă până duminică la prânz tinerilor, copiilor și adulților care doresc să facă sport. Eu am propus să se țină acolo acest traseu de biciclete, ba, mai mult decât atât, cred că ar merge pe tot Kiselefful și așa am să fac. Iar dincolo, peste drum de regina Elisabeta, peste drum de intersecția Doamnei cu Calea Victoriei și Eforie, ca să nu ne înjure șoferii, am să propun comisiei de circulație să închid de acolo până la fostul pod Mogoșoaia”, a declarat Oprescu. Acesta spune că speră ca, în timp, acest traseu să fie extins la întreaga Cale a Victoriei.

„Sâmbăta cealaltă o să încep să închid Kiselefful după 14:30, pentru că înainte e un cross, și până duminică la ora 14:30. După aceea, mergând și făcând. O să fie soare, o să fie uscat afară, o să repetăm. Sper ca la sfârșitul lunii să dăm drumul la vestita Berzei și să adăugăm încă o parte de traseu și, încet, încet să ajungem la obiectivul inițial: cine vrea să vină cu bicicleta de la nord la sud e bine venit și are și pe unde”, a mai declarat Oprescu. „Sunt cel mai fericit să văd o societate civilă curată la minte care propune chestiuni de esență”, a conchis primarul general. 

SUSȚINE CAMPANIA BICICLEȘTI. DISTRIBUIE AFIȘELE

În cadrul campaniei „BICICLEȘTI„, nu vorbim numai despre biciclete și sport, cerem un loc pentru mișcare, plimbat cu rolele, cărucioarele pentru bebeluși sau chiar, un cuvânt uitat de bucureșteni, promenadă.  Gândul și Prosport vă vor prezenta și istoria Bucureștilor, timpurile în care „promenda” era un cuvânt des întâlnit, vă vom arăta ce măsuri au luat alte țări pentru a-și încuraja cetățenii să facă mișcare, ce infrastructură au dezvoltat în acest sens.

De-a lungul acestei campanii Gândul și Prosport vă vor prezenta și istoria Bucureștilor, timpurile în care „promenda” era un cuvânt des întâlnit, vă vom arăta ce măsuri au luat alte țări pentru a-și încuraja cetățenii să facă mișcare, ce infrastructură au dezvoltat în acest sens.

 

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide