Birchall a discutat cu ambasadorul chinez despre transferarea românilor aflați în detenție în China

Redactor:
Politic
Birchall a discutat cu ambasadorul chinez despre transferarea românilor aflați în detenție în China
Ministrul Justiției, Ana Birchall, a avut, vineri, o întrevedere cu ambasadorul Chinei în România, Jiang Yu, cu care a discutat despre transferarea cetățenilor români aflați în detenție în China.

„Ministrul justiției Ana Birchall a avut, astăzi, 20 septembrie 2019, întrevederi cu doamna Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, precum și cu o delegație chineză prezentă pentru consultări consulare la Ministerul Afacerilor Externe. Întâlnirile au avut loc în contextul aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză.Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de interes în relația bilaterală precum cooperarea în domeniul justiției, cu accent pe posibilitatea încheierii unui tratat bilateral în materia transferării persoanelor condamnate, în contextul în care mai mulți cetățeni români aflați în detenție în Republica Populară Chineză au formulat cereri de a fi transferați pentru continuarea executării pedepsei în România”, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.

Ana Birchall a susținut că ministerul Justiției continuă efortul pentru transferarea cetățenilor români condamnați pe teritoriul chinez.

„Având în vedere că între România și Republica Populară Chineză nu există un tratat privind transferarea persoanelor condamnate, întâlnirea de astăzi a reprezentat un moment foarte important atât pentru identificarea unor soluții practice și stabilirea unor pași concreți pentru transferarea cetățenilor români aflați în detenție în China, cât și pentru demararea negocierilor în vederea încheierii unui tratat bilateral în această materie. Ministerul Justiției continuă eforturile pentru transferarea în România, în regim de urgență, a cetățenilor români condamnați pe teritoriul chinez”, a afirmat ministrul Justiției.

Inchide