Departamentul Social
07.07.2019
Știri

Birchall: Doar împreună putem recâștiga încrederea și respectul cetățenilor pentru justiție

Birchall: Doar împreună putem recâștiga încrederea și respectul cetățenilor pentru justiție
Ministrul Ana Birchall a subliniat, într-un mesaj de Ziua Justiției transmis sâmbătă, că încrederea și respectul cetățenilor pentru justiția din România pot fi recâștigate doar prin unitate.

„Theodore Roosevelt spunea că „dreptatea nu constă în a fi neutru între bine și rău, ci în găsirea dreptății și susținerea acesteia oriunde s-ar găsi, împotriva nedreptății”. Adresez salutul și respectul meu profesioniștilor justiției: magistraților, personalului auxiliar, reprezentanților profesiilor juridice liberale, echipei de profesioniști din cadrul Ministerului Justiției, tuturor acelora care, acționând cu buna credință, fidelitate față de lege, profesionalism, empatie și devotament, ne demonstrează̆ prin întreaga lor activitate respectul fata de jurământul depus la intrarea in profesie și credința în valorile fundamentale atașate actului de justiție: asigurarea supremației legii, imparțialitatea, echidistanța, conștientizarea implicațiilor pe care spunerea dreptului (jurisdictio) o are în viețile oamenilor”, transmite ministrul Justiției Ana Birchall, printtr-un comunicat de presă.

Singurul mod în care ministrul Ana Birchall vede viitorul justiției române este în „sinergia familiei europene și a parteneriatului strategic euro-atlantic”, care presupune asimilarea valorilor, principiilor și standardelor pe care parteneriatele presupun, mai arată mesajul.

„Am convingerea că doar împreună putem recâștiga încrederea și respectul cetățenilor pentru justiția din România. Justiția înseamnă̆ dreptate, înseamnă̆ stabilirea adevărului, iar aceasta funcție, vitală pentru un stat democratic, nu poate fi îndeplinită decât in cadrul fixat de valorile universal asumate în materia drepturilor și libertăților fundamentale omului”, potrivit sursei citate.

Duminică, întregul sistem judiciar sărbătorește Ziua Justiției. Instituită în urmă cu 25 de ani, prin Hotărârea Guvernului nr. 364/1994, Ziua Justiției se organizează anual, în prima duminică a lunii iulie.

Inchide