După o jumătate de an în funcția de consilier al ministruluiFinanțelor, Dan Bittman părăsește barca lui Sebastian Vlădescu.Spre deosebire de fostul său coleg Andrei Gheorghe, la ale căruiservicii s-a renunțat (după afacerea „site-ul violet”, ispravănepopulară a ex-realizatorului radio-tv), Bittman pleacă prindemisie. Ce a motivat gestul său? „Am demisionat, alături de 4colegi, fiindcă se restructurează ministerul și am zis să nu dămnaștere la discuții, că ne-am agăța aici de niște lefuri. Nu mănâncdin banii țărișoarei. Eu mi-am donat, oricum, salariul în aceste 6luni, către cazuri grave, dar am preferat să nu ocup postul, înaceste vremuri care cer reduceri. Am văzut cum e, mi-am satisfăcutcuriozitatea, e momentul să renunț. Poate aveți un post liber prinpresă, că acum îmi caut de lucru”.
Despre Andrei Gheorghe, angajat la minister în primele zile aleacestui an, ministrul Vlădescu declara, pentru Gândul, lajumătatea lui ianuarie 2010: „Pe un individ care stătea afară șicomenta totul l-am convins să vină la Ministerul Finanțelor, iardupă trei zile era terminat, era muci, nu se mai ținea pe picioare.Nu a plecat din minister, dar acum face zilnic exerciții fizice șipsihice ca să reziste la cât e de muncă în Ministerul Finanțelor.Mă refer la domnul Andrei Gheorghe”. De cealaltă parte, Gheorghemărturisea, la vremea respectivă, pentru ziarul nostru, că a muncila minister i se pare „îngrozitor de complicat”, ba, mai mult,”ucigător de complicat”. După cum s-a văzut pe 26 februarie 2010,nu a supraviețuit decât două luni în rolul de coordonator alDepartamentului de Comunicare.
După toate aparențele, condiția fizică și psihică de caredispune Dan Bittman au fost în parametri mai buni. Muzicianul nus-a plâns, pe toată perioada lucrului la minister, de prea multămuncă, și nici ministrul n-a avut să-i facă (în public, cel puțin)reproșuri de vreun fel. Cum definește solistul trupei Holografexperiența de la Finanțe? „Foarte interesant, i-aș recomandaoricărui ziarist să aibă șansa de a vedea cum stau lucrurile lanivel înalt, acolo unde se iau deciziile. E cu totul altfel decâtți-ai putea închipui tu, omul de pe stradă. Din interior poți vedeacum, chiar dacă într-un minister lucrează superprofesioniști,politicul încurcă tot”.
I-a folosit la ceva, în plan personal, aventura de la Finanțe? „Da,a fost un fel de tunel al timpului. M-am întors cu 25 de ani înurmă, pe vremea lui Ceaușescu, dar cu oamenii de-acum. Eu n-ammuncit, ca angajat, decÃ¥t în timpul facultății, așa că a fost oexperiență fantastică. Îi mulțumesc lui Sebastian Vlădescu pentruea”.