BOC, LA LOPATĂ, PE A1. Peste 1.000 de mașini blocate în zăpadă. ARMATA INTERVINE PENTRU DESZĂPEZIRE. Un bărbat BLOCAT în mașină A MURIT din cauza FRIGULUI

Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 23/04/2012, 19:38

Autostrăzile A1 și A2 și 22 de drumuri naționale sunt blocate. Peste 1.000 de mașini sunt izolate în zăpadă. 5.000 de militari sunt gata de intervenție. Un om a murit în mașină, altul la spital după ce a fost găsit inconștient în autoturismul acoperit de zăpadă.

Premierul Emil Boc a cerut intervenția Armatei pentru operațiunile de deszăpezire, inclusiv folosirea tancurilor cu șenile pentru situațiile de urgență. Șeful guvernului, însoțit de miniștrii Transporturilor și Apărării, Anca Boagiu și Gabriel Oprea, a mers pe autostrada 1 pentru a vedea care este situația. Ajuns la fața locului, Boc a pus mâna pe o lopată și a dat zăpada din jurul unei mașini de teren blocate.

Armata acționează pe drumurile din Giurgiu, la Șindrilița, în Ilfov, pe E85, între Buzău și Râmnicu Sărat, și la Mihăilești, a declarat, pentru gândul, purtătorul de cuvânt al MApN, maiorul Constantin Spânu.

gândul vă prezintă în timp real tot ceea ce se întâmplă în țară: care drumuri sunt închise, unde s-a reluat circulația, ce curse aeriene sunt anulate, ce măsuri au autoritățile și la ce urmează să ne așteptăm, din punct de vedere meteorologic, în următoarele zile.

UPDATE 07.30

– Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri dimineață, că au fost degajate de zăpadă căile de acces în grădinițe, școli și spitale, cerând drumarilor curățarea nămeților pentru a nu se mai înregistra internări de persoane cu fracturi și luxații. Potrivit primarului Oprescu, peste 1.200 de apeluri la serviciul de ambulanță s-au înregistrat în ultimele 24 de ore fiind internate peste 180 de persoane cu fracturi sau luxații.

UPDATE 05.50 Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) informează că vineri, la ora 5.00, un număr de 28 de drumuri importante din țară erau închise, între care și autostrăzile A1 și A2, pe alte 14 circulația rutieră fiind îngreunată.

UPDATE 00.50 Un bărbat de 53 de ani, din comuna vrânceană Vulturu, a murit, joi seară, într-un microbuz, în apropiere de localitatea Boțârlău, în timp ce se întorcea de la Focșani, după ce a împins autovehiculul, care rămăsese înzăpezit.

UPDATE 00.00Premierul Emil Boc a descins în noaptea de joi pe Centura Capitalei, ca să inspecteze felul în care drumarii, Poliția și Jandarmeria fac deszăpezirea.

UPDATE 23.50 Aproximativ 20 de utilaje de deszăpezire acționează pentru a curăța zăpada de pe pista Aeroportului din Craiova pentru ca cele șapte curse de vineri, între care și cea care îi transportă pe inginerii Ford de la Craiova la Koln și Londra, să se desfășoare conform orarului de zbor.

UPDATE 22.39 Ministerul Sănătății va transmite, vineri, o circulară către serviciile de ambulanță prin care va solicita ca mașinile destinate intervențiilor medicale să patruleze noaptea, între diferite ore, în zone în care stau persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate și cazate în azil de noapte.

UPDATE 22.15 Ministrul Apărării Gabriel Oprea a anunțat că 5.000 de militari sunt gata de intervenție.

UPDATE 21.43 Videoconferință cu prefecții la Palatul Victoria. Premierul a anunțat că peste 1.000 de mașini sunt blocate în zăpadă. Boc a precizat că zonele de blocaj major sunt Centura Bucureștiului, în Ilfov zona Afumați-Șindrilița, în Giurgiu zona Adunații Copăceni, A1 și A2.

UPDATE 21.40 Premierul Emil Boc s-a declarat nemulțumit de unele intervenții la deszăpezire, susținând că vinovații vor fi stabiliți prin rapoarte.

UPDATE 21.25 Electrica a anunțat că sunt probleme majore în privința alimentării cu energie electrică în partea de sud a județului Dâmbovița, respectiv în zomele Titu și Găești.

UPDATE 20.10 Ministerul de Interne a publicat imagini video de la acțiunile de deszăpezire desfășurate astăzi, inclusiv cu persoanele evacuate și adăpostite din calea viscolului.

UPDATE 19.00 Aproape 50 de trenuri au fost anulate, o linie este închisă și mai multe trenuri au întârzieri la sosirea și plecarea din Capitală, circulația feroviară în zona Complexului București Nord desfășurându-se cu dificultate din cauza viscolului.

UPDATE 18.33 Mai multe utilaje de deszăpezire pornite înspre aeroportul Otopeni au fost întoarse din drum de către polițiști deoarece nu aveau roviniete, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul Comandamentului pentru Situații de Urgență. Utilajele s-au întors după ce au fost achiziționate rovinietele.

UPDATE 18.30 În acest moment existe ambulanțe blocate în două județe, la Târgoviște fiind necesară intervenția elicopterelor SMURD.

UPDATE 18.29 Autostrăzile A1 și A2, precum și 21 de drumuri naționale și județene și trei tronsoane de pe centura Bucureștiului rămân închise, au anunțat autoritățile.

UPDATE 18.25 Trei decese au fost înregistrate din cauza frigului, potrivit autorităților.

UPDATE 18.20 Potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Sănătății Raed Arafat, una dintre persoanele găsite inconștiente într-o mașină blocată sub zăpadă la Adunații Copăceni a decedat. Femeia este în stare foarte gravă la Spitalul Bagdasar-Arseni din București, intoxicată cu monoxid de carbon. Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru Mediafax că bărbatul a decedat, iar femeia a fost transportată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, Florian Bica, a spus că femeia are hipotermie și intoxicație cu monoxid de carbon.

UPDATE 18.00 Așa arăta ceva mai devreme autostrada A1.

UPDATE 18.00 DN 1D Albești – Paleologul – Urzicen a fost deschis pentru vehicule cu masa mai mică de 7,5 tone.

UPDATE 17.54 Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a declarat că 50 de mașini sunt blocate pe A2, însă mulți dintre șoferi nu vor să-și părăsească autoturismele.

UPDATE 17.48 Meteorologii au prelungit codul portocaliu pentru județele Constanța și Tulcea, până vineri la ora 12.00, iar codul galben a fost menținut pentru județele Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Ialomița și Călărași.

UPDATE 17.20 În cazul în care nu începe viscolul, este posibil ca autostrada A1 să fie redeschisă în această seară, spun militarii care i-au ajutat să iasă de pe autostradă pe șoferii blocați în zăpadă. Ei au reușit să scoată de sub nămeți mașinile înzăpezite și spun că în acest moment nicio persoană nu se mai află blocată pe A1. Pe marginea drumului, se mai află însă aproximativ zece mașini abandonate de șoferi în apropierea ieșirii din București. Autostrada este deocamdată închisă, însă drumul a fost deszăpezit.

UPDATE 17:12 Două persoane, un bărbat și o femeie, au fost găsite inconștiente într-o mașină cu numere de Bulgaria, găsită îngropată sub zăpadă în Giurgiu.

UPDATE 16.21 Vremea rea a făcut prima victimă. Un bărbat a murit în mașină, după ce a rămas blocat între Călugăreni și Adunații Copăceni.

UPDATE 15.10 Joi noapte mai multe artere principale din București vor fi închise pentru deszăpezire.

UPDATE 14.51 650 de mașini sunt blocate pe drumurile din Giurgiu, Ilfov, Călărași și Prahova.

UPDATE 14.46 MAI a anunțat că situația cea mai dificilă este în zona Afumați-Șindrilița, unde în anumite zone înălțimea stratului de zăpadă atinge 3 metri.

UPDATE 14.42 Premierul Emil Boc a declarat că 182 de localități nu au curent electric și 718 școli sunt închise.

UPDATE 14.06 Peste 220 de persoane rămase blocate în autoturisme în județul Ialomița din cauza viscolului au fost recuperate de pompieri, iar în prezent aceștia intervin pentru deblocarea altor cinci mașini în care se află zece persoane și care au rămas înzăpezite în apropierea localității Coșereni.

UPDATE 14.06 Zăpada din Piața Victoriei, Bulevardul Lascăr Catargiu, Bulevardul Ion Mihalache, Calea Griviței și Calea Dorobanți va fi ridiată și transportată, joi seară, în spații din zona de nord a Capitalei, a anunțat Primăria Sectorului 1.

UPDATE 14.05 Un număr de 146 de unități de învățământ din 28 de localități din județul Buzău au fost închise, joi, din cauza viscolului și a drumurilor închise.

UPDATE 14.03 DN1 a fost deblocat, circulația desfășurându-se încă cu dificultate.

UPDATE 13.47 Știrile Pro TV au deschis un număr de telefon unde românii blocați în zăpadă pot suna și pot cere ajutor, în direct la știri. Numărul de telefon este 021.9454. gândul susține demersul colegilor și vă îndeamnă să sunați dacă sunteți în dificultate. Vom încerca să găsim o rezolvare situației dumneavoastră.

UPDATE 13.34 De ce nu primesc niciun fel de despăgubire cei care sunt blocați în trenuri și ce drepturi au pasagerii ale căror curse aeriene întârzie sau au fost anulate.

UPDATE 13.30 Premierul Emil Boc, aflat pe A1, a pus mână pe lopată și s-a apucat să deszăpezească un Q7.

UPDATE 13.13 Patru porturi fluviale și martime, precum și căile navigabile Bara și Canalul Sulina au fost închise din cauza vântului puternic, informează site-ul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

UPDATE 13.13 Turiștii aflați în situații de urgență pot apela nonstop și gratuit linia telverde 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică, unde li se va acorda ajutor, a anunțat MDRT.

Iată cum arată DN1 în aceste momente

Anca Boagiu și Emil Boc în inspecție pe A1

UPDATE 13.13 Primăria Cluj-Napoca a amendat, miercuri seară, cele două firme care se ocupă cu deszăpezirea străzilor din municipiu cu câte 2.500 de lei pentru că nu au intervenit corespunzător.

UPDATE 13.13 Opt trenuri au înregistrat, joi, până la ora 10.30, întârzieri între 55 și 240 de minute din cauza viscolului și a macazelor înzăpezite, informează site-ul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

UPDATE 13.06 Cititoarea gândul Nicoară Andreea, aflată într-un tren Ploiești-București blocat de câteva ore la Buftea, scrie pe Facebook Gândul: „Ambulanța a sunat la dispecerat la București, să verifice că e un tren blocat la Buftea, și le-au spus că nu e niciun tren! Noroc că au sunat pe numărul de la care au fost solicitați si le-am confirmat că suntem tot în gară! Acum i-au acordat primul ajutor (n.r. femeii cu criza de spasmofilie) și o vor transporta la spitalul Elias!”.

UPDATE 12.49 Un număr de 28 de localități din județele Constanța, Ialomița și Călărași nu au energie electrică, din cauza viscolului, iar pentru remedierea avariilor au fost trimise pe teren 90 de echipe, intervenția fiind îngreunată de accesul dificil și de vizibilitatea redusă.

UPDATE 12.38 IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) acționează cu prioritate pentru a debloca drumurile unde au rămas înzăpezite ambulanțe care nu pot ajunge la pacienți. O gravidă de 13 ani a născut acasă, în jud. Ialomița, asistată prin telefon de medicii de pe Ambulanța SMURD.

UPDATE 12.37 Femeia cu colică renală preluată, în noaptea de miercuri spre joi, de o ambulanță care a rămas blocată în zăpadă mai mult de zece ore ore pe drumul județean Puțuri – Castranova din Dolj a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

UPDATE 12.34 Cititoarea gândul Nicoară Andreea, aflată într-un tren Ploiești-București blocat de câteva ore la Buftea, scrie pe Facebook Gândul: „Deja avem o persoană care are nevoie de îngrijiri medicale, suferă o criză de spasmofilie, credem, așteptăm ambulanța, tot la Buftea suntem!!!”.

UPDATE 12.29 Premierul Emil Boc a anunțat că de la Rezervele Statului au fost scoase apă minerală, apă plată și conserve pentru a fi distribuite persoanelor blocate în trafic sau în adăposturi.

UPDATE 12:22 În 364 de unități de învățământ preuniversitar din 19 județe nu se susțin cursuri din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a anunțat Ministerul Educației. Cea mai gravă situație este în Călărași, unde în toate cele 105 unități de învățământ, cursurile au fost suspendate.

UPDATE 12.15 Locuitorii municipiului Târgoviște nu au avut apă, în noaptea de miercuri spre joi, timp de șapte ore, din cauza viscolului care a provocat întreruperi repetate la alimentarea cu energie electrică a stațiilor de apă din Dâmbovița, iar în prezent 100 de localități din județ nu au curent electric.

UPDATE 12.15 Emil Boc a mai anunțat că sunt aproximativ 100 de mașini blocate în trafic în jud. Călărași, Ilfov și Giurgiu.

UPDATE 12.11 26 de drumuri naționale sunt blocate. De asemenea, blocaje sunt pe A1, A2, DN 1 și centura Bucureștiului.

UPDATE 11.52 Utilajele Armatei acționează pe drumurile din Giurgiu și Buzău.

UPDATE 11.51 Premierul Emil Boc va pleca, în jurul orei 12.00, spre Autostrada A1 București-Pitești, kilometrul 18, împreună cu ministrul Transporturilor și cel al Apărării.

UPDATE 11:43 O cisternă s-a răsturnat pe DN5 (București-Ruse).

UPDATE 12:00 Toate autobuzele care circulau deviat au revenit la traseele normale, inclusiv liniile care fac legătura cu Otopeni putând ajunge până la destinație, la Aeroportul „Henri Condă”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al RATB, Brândușa Raeceanu.

UPDATE 11:59 În 364 de unități de învățământ preuniversitar din 19 județe nu se țin cursuri din cauza vremii, cele mai multe fiind în județul Călărași, unde toate școlile sunt închise, în Gorj, Dolj, Buzău, Prahova, Ilfov și Ialomița, a anunțat, joi, Ministerul Educației.

UPDATE 11:58 Un număr de 144 de persoane, între care o femeie însărcinată și doi copii, rămase blocate în mașini pe DN 24 D Galați-Bârlad, în apropierea localității Cuca, din cauza viscolului, au fost duse la Primăria Cuca și la Primăria Băleni, unde au primit alimente și ceai.

UPDATE 11:57 Premierul Emil Boc va pleca, în jurul orei 12.00, spre Autostrada A1 București-Pitești, kilometrul 18, împreună cu ministrul Transporturilor și cel al Apărării.

UPDATE 11:29 Dacă sunteți blocat pe șoselele din România sau vă aflați în trenuri care nu pot ajunge la destinație, postați mesajele voastre la secțiunea de comentarii sau pe pagina de Facebook a ziarului gândul, iar noi vom contacta autoritățile.

UPDATE 11:25 O cititoare a postat, în urmă cu câteva minute, pe pagina de Facebook a ziarului gândul că se află într-un tren care a plecat la 7:30 de la Ploiești la București. „Trenul în care mă aflu eu a plecat de la Ploiești la 7: 30 , am stat la Crivina 3 ore, momentan sunt la Buftea, nu am ajuns în București. Care întârziere de o oră?”.

UPDATE 11.13 CODUL PORTOCALIU SE PRELUNGEȘTE

UPDATE 11.03 Premierul Emil Boc a anunțat că a solicitat miniștrilor Apărării și Transporturilor să folosească echipamentele armatei, inclusiv tancuri cu șenile, pentru operațiunile de deszăpezire în cazuri de urgență, arătând că astfel de cazuri sunt înregistrate în județele Ilfov, Giurgiu și Călărași.

UPDTE 10.47 TREN DERAIAT în zona localității Mosiștea. Un intercity a sărit de pe șine.

UPDATE 10.43 MAI: 480 de localități au fost afectate în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică

UPDATE 10.35 30 de persoane au fost recuperate din mașinile blocate pe A2 și au fost ulterior cazate la Primăria Lehliu.

În Buzău, un tren personal a intrat într-un camion

UPDATE 09.56 TRENURILE AU ÎNTÂRZIERI. Situația circulației feroviare. CE TRENURI AU FOST ANULATE

UPDATE 09.55 CURSE AERIENE ANULATE. Șaisprezece curse de pe aeroporturile Otopeni și Băneaua au fost anulate

UPDATE 09.50 SITUAȚIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 08:45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că din informațiile primite de la dispeceratele de poliție până la ora 08:45, circulația rutieră este întreruptă din cauza zăpezii și a viscolului pe 37 de drumuri naționale și 80 de drumuri județene.

Cele mai importante drumuri naționale cu traficul întrerupt sunt:

-A1 București – Pitești;

-A2 București – Lehliu;

-DN2(E85) Voluntari – Buzău; s-a întrerupt și Buzău – Râmnicu Sărat;

-DN1D Urziceni – Albești-Paleologu;

Pe DN1 se circulă cu dificultate (stânga), în timp ce DN2 este paralizat

-DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

-DN2C Costești – Slobozia;

-DN2M Focșani- Odobești;

-DN23B Măicănești – Ciorăști;

-DN2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni; se va închide și tronsonul Dumbrăveni – Dumitrești – Jitia.

-DN5B Giurgiu – Ghimpați;

-DN3 Călărași – București;

-DN3A Lehliu Gară – Fetești;

-DN21 Călărași – Slobozia;

-DN3B Călărași – Fetești;

-DN31 Călărași – Mănăstirea.

-DN3 București – Fundulea; se va închide și către Lehliu;

-DN4 București – Budești;

-DN71 Ulmi – Bâldana;

-DN2A Slobozia – Urziceni;

-DN2B Buzău – Făurei. S-a închis DN1 Otopeni – Tâncăbești și DN1A București – Buftea – Ploiești în zona Cocani.

Echipajele de deszăpezire pe unul dintre drumurile naționale

Sute de TIR-uri au rămas blocate

O mașină din Vrancea se chinuie să iasă de pe un drum înzăpezit

În județul Ilfov sunt probleme pe DN Centura București, traficul fiind întrerupt în mai multe puncte;În județul Dâmbovița s-au produs blocaje pe DN72 Târgoviște – Găești și DN7 Costeștii din Deal – Mătăsaru.În județul Galați s-a întrerupt traficul pe DN24D Galați – Bârlad.

În județul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova – Topolog.Pe DN73 Câmpulung – Brașov a fost restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Poliția rutieră recomandă conducătorilor auto să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

UPDATE 00.00 Traficul rutier este închis, la această oră, pe A1 București – Pitești, A2 București – Lehliu și pe 22 drumuri naționale, din cauza ninsorii și a viscolului, anunță CNADNR.

UPDATE 23.55 Circulația pe trei drumuri naționale din județul Prahova, respectiv DN 1 A, DN 1 D și DN 72, este complet blocată, miercuri seară, din cauza viscolului, polițiștii instituind filtre pentru informarea șoferilor. Potrivit reprezentanților Poliției Prahova, trei drumuri naționale sunt blocate din cauza viscolului.

UPDATE 23.50 Traficul rutier pe DN 7 București – Pitești blocat, miercuri seară, în localitatea dâmbovițeană Mătăsaru din cauza unui tir care a derapat, a fost reluat după aproximativ patru ore.

UPDATE 23.40 Persoanele rămase blocate în autovehicule pe DN 2 E 85, în localitatea buzoiană Mihăilești, din cauza viscolului, nu vor să își părăsească mașinile, prefectul județului Buzău, Paul Beganu, anunțând că autoritățile au pus la dispoziție 90 de locuri de cazare.

Porumbei într-un parc din București

UPDATE 23.35 Traficul rutier este închis, miercuri seară, pe A1 București – Pitești, A2 București – Lehliu și pe 18 drumuri naționale, din cauza ninsorii și a viscolului, anunță CNADNR.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță că la ora 22.00, traficul era închis, din cauza fenomenelor meteo extreme și pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze, pe A1 București – Pitești, A2 București – Lehliu, DN 2 Voluntari – Buzău, DN 3 București – Fundulea, DN 5B Giurgiu – Ghimpați, DN 1D Albești Paleologu – Urziceni, DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 23A Milcovul – Ciorăști, DN 23B Măicănești – Codrești, DN 2A Slobozia – Urziceni, DN 2B Buzău – Făurei, DN 2C Buzău – Slobozia, DN 2M Odobești – Andreiașu de Jos, DN 2N Bogza -Dumbrăveni, DN 4 București – Budești, DN 71 Bâldana – Ulmi, DN 73 Câmpulung – Râșnov, DN 61 Ghimpați – Găești, DN 1 Centura București – Tâncăbești și DN 5 București – Giurgiu

UPDATE 23.00Primarul general, Sorin Oprescu, a convocat un nou comandament de iarnă, joi dimineață, la ora 7.00, la sediul municipalității.

UPDATE 22. 50 Ninsoarea din ultimele ore a blocat 14 drumuri naționale și 13 drumuri județene, dar autoritățile mențin situația sub control și asigură asistență persoanelor afectate, a declarat, miercuri seara, premierul Emil Boc. El a participat la ședința comitetului pentru situații de urgență, organizată la sediul Ministerului Administraței și Internelor, pentru a se interesa de problemele cauzate de condițiile meteorologice din ultimele ore.

UPDATE 22.40. Traficul rutier pe DN 71 Târgoviște – Bâldana a fost închis, miercuri seară, după ce, între localitățile dâmbovițene Mircea Vodă și Cuza Vodă, un tir a derapat din cauza vizibilității reduse.

UPDATE 22.28. Traficul rutier pe DN 5 între Giurgiu și București a fost închis, miercuri seară, din cauza zăpezii și a viscolului, iar camioanele care intră în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu sunt dirijate în parcări adiacente, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Giurgiu, începând cu ora 19.00, din ordinul prefectului județului Giurgiu și în urma deciziei Comitetului de Urgență, s-a luat măsura întreruperii circulației între Giurgiu și București din cauza zăpezii și a viscolului. Astfel, toate camioanele care intră în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier sunt dirijate în parcări adiacente acestuia. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a dispus în teren echipaje care asigură intervenția în caz de urgență pe DN 5C și DJ 41.

UPDATE 22.23 VREMEA ÎN URMĂTOARELE ZILE. COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL ÎN BUCUREȘTI ȘI 17 JUDEȚE. Harta temperaturilor și a stratului de zăpadă

UPDATE 22.10. Echipajele ISU și ale Jandarmeriei salvează copiii din comunele Afumați și Voluntari. Mai multe mașini sunt blocate în această zonă, din cauza viscolului și a zăpezii.

UPDATE 22.05. Traficul rutier pe DN 7, între Pitești și Râmnicu Vâlcea, închis, miercuri seară, de autorități, pentru a permite drumarilor să acționeze pentru îndepărtarea zăpezii, a fost reluat după aproximativ două ore, potrivit Mediafax. Traficul rutier a fost redeschis după ce drumarii au îndepărtat zăpada de pe carosabil. Pe parcursul intervenției acestora, în zonă s-au format coloane de mașini pe mai mulți kilometri, spre nemulțumirea șoferilor.

UPDATE 21.46. Circulația rutieră pe DN 1, între localitățile Otopeni și Tâncăbești, a fost închisă, miercuri seară, din cauza viscolului, fiind redirecționată pe DN 1 A.

UPDATE 21.38.. Patru localități din județul Ilfov și 69 de localități din județul Girugiu au rămas fără energie electrică, din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic, potrivit unei situații a Enel Distribuție Muntenia, valabilă la ora 20.00. În București, la ora 20.00 erau înregistrate 17 deranjamente colective și peste 1.100 de sesizări.

UPDATE 21.24. Zece curse aeriene au fost anulate, iar alte trei au fost redirecționate din cauza viscolului și a vântului puternic de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Potrivit Companiei Națională Aeroporturi București, cursele anulate sunt Air France 2488 și 1088 Paris – București, Air France 2489 București – Paris, Malev 854 Budapesta – București, Malev 853 și 855 București – Budapesta, KLM 1379 Amsterdam – București, KLM 1372 București – Amsterdam, Lufthansa 1655 București – Munchen și Niki 8776 Viena – București.

De asemenea, au fost redirecționate cursele Lufthansa 1654 Munchen – București (redirecționată pe aeroportul din Timișoara), Air Bucharest 302 Dubai – București (redirecționat pe aeroportul din Constanța) și El Al 571 Tel Aviv – București (redirecționat către aeroportul din Sofia).

Pe Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu a fost suspendată restricția de operare pe timpul nopții, pentru a permite companiilor aeriene, al căror program a fost perturbat, să opereze toate cursele programate miercuri.

UPDATE 21.03. Armata iese la deszăpezit, 30 de militari participă la deblocarea a 100 de autovehicule înzăpezite pe Drumul European 85. „Ministrul Apărării Naționale Gabriel Oprea a ordonat ca efective și tehnică militară de pe întreg teritoriul țării să fie pregătite să participe la acțiuni de deszăpezire și ajutorare a populației din zonele afectate de viscol și căderile de zăpadă abundente, la solicitarea autorităților administrației centrale și locale”, se arată într-un comunicat al MApN. Și cum prefectura Buzău a cerut ajutorul pentru deblocarea a aproximativ 100 de mașini înzăpezite, 30 de de militari aparținând Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-au deplasat în zona localității Mihăilești din județul Buzău.

Traficul rutier a fost închisă, miercuri seară, pe Autostrada A1 București – Pitești și pe 12 drumuri naționale, din cauza viscolului și a vizibilității foarte scăzute, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Traficul rutier pe A1 a fost închis de la 19,30, potrivit sursei citate.

Totodată, din cauza fenomenelor meteo extreme și pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze, traficul este închis pe DN 2 București – Urziceni – Buzău, DN 3 București – Fundulea, DN 5B Giugiu – Ghimpați, DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, DN 1D Albești Paleologu – Urziceni, DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 23B Măicănești – Ciorăști, DN 2C Buzău – Slobozia, DN 2N Bogza – Căiata – Dumbrăveni – Jitia, DN 4 București – Budești, DN 2A Slobozia – Urziceni și DN 71 Bâldana – Ulmi.

Pe DN 73 între Câmpulung și Brașov circulația a fost restricționată pentru traficul greu mai mare de 3,5 tone.

Traficul va fi redeschis în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice.

Circulația se desfășoară în toată țara în condiții de iarnă, iar Compania acționează pe întreaga rețea rutieră. CNADNR roagă participanții la trafic ca, în perioada următoare, să evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere existente și să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanțuri, lopată).

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Autostrăzi si Drumuri Naționale din Romania S.A., a numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Bancul uluitor pe care Mitică Dragomir l-a spus soților Nicolae și Elena Ceaușescu! Când l-a...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
BOMBA despre Pfizer! Toți cei vaccinați cu două doze trebuie să știe imediat
Dezvăluirile care au cutremurat lumea sportului! ”M-am gândit la sinucidere, am avut şi nebunia asta...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan