Boc nu știe. Premierul spune că n-a auzit de haosul de la ghișee, după ce a pus 500.000 de oameni la coadă: „Această situație nu s-a confirmat, e doar o supoziție”

Boc nu știe. Premierul spune că n-a auzit de haosul de la ghișee, după ce a pus 500.000 de oameni la coadă: Această situație nu s-a confirmat, e doar o supoziție
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 26/04/2012, 01:38

Premierul Emil Boc a declarat, marți seară, răspunzând uneiîntrebări legate de faptul că 500.000 de beneficiari de drepturi deautor sunt în postura de a se prezinta lunar la ghișee cudeclarații pentru a plăti taxe, că este vorba despre „o supoziție”,afirmând că o asemenea informație „nu se confirmă”. Mai mult, areproșat presei că dezinformează, făcând afirmații „fărăacoperire”. Cum pe „masa Guvernului n-a ajuns nimic”, Boc a conchiscă situația descrisă nu există. Premierul a făcut aceastădeclarație la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu parlamentariiPDL, după ce a fost întrebat insistent de ziariști despre noilemodificări ale Codului

Fiscal și dacă e normal ca un contribuabil să se deplaseze înfiecare lună la trei ghișee pentru a da bani statului.

• „Oamenii pe carei-ați văzut la coadă stăteau la rând pentru plata altor impozite.Informați-vă mai bine data viitoare!”
• „Nu am aceastăinformație. Am auzit-o azi (marți, nr.) spusă doar ca dată și casupoziție. Eu nu am cunoștiință despre așa ceva. Atâta vreme câtsituația nu există, este doar o afirmație… Oamenii stau la cozi,dar nu pentru situația pe care mi-o invocați… Va trebui să vinăoamenii cu o analiză cerută, pentru că o asemenea afirmație pe careați auzit-o nu s-a confirmat”, a declarat Emil Boc.

El i-a indicat pe miniștrii Sebastian Vlădescu și Mihai Șeitanca persoane care pot oferi informații ce țin de componenta tehnică,după ce în cursul zilei, la o întrebare similară, trimisese presala aceiași doi „responsabili”. În cursul după-amiezei, Emil Bocexplicase că nu cunoaște datele tehnice („Aici, ministrul Muncii șiministrul Finanțelor Publice vă pot da explicații tehnice. Eu nupot să le confirm pentru că nu cunosc datele. Nu știu despre ce evorba. Întrebați-l pe domnul Șeitan, sau pe domnul Vlădescu!),pentru ca spre seară să ia atitudine față de cei care fac afirmațiifără acoperire.
• „Aceste afirmațiitrebuie să aibă acoperire. Pentru toate detaliile care țin decomponenta tehnică, ministrul de Finanțe și ministrul Muncii vă daudetalii. La mine asemenea informații nu au ajuns pe masaGuvernului”, a mai spus Boc.

Publicarea târzie a formularelor sau a conturilor în care pot fivirați banii pentru pensii și șomaj, informarea deficitară și lipsaexplicațiilor concrete au pus pe drumuri și la cozi interminabilemii de oameni care până miercuri trebuie să dea contribuții din ceau câștigat din drepturi de autor, după cum puteți citiaici. Deschide și GALERIAFOTO pentru a vedea imagini din cursul zilei demarți surprinse de fotoreporterul Gândul la Casa dePensii. Regulile neclare și diferite privind depunereadeclarațiilor pentru contribuțiile individuale la șomaj, pensie șiasigurări de sănătate au creat haos și aglomerație la uneleinstituții, oamenii care au venituri de natură profesionalăașteptând până în ultima clipă să afle cum trebuie să procedeze,scrie Mediafax.

Conform legii, cei până la 500.000 de angajați din România caresunt plătiți exclusiv sau și prin contracte de drepturi de autortrebuie să depună, până pe 25 august, declarații individualeprivind venitul încasat în iulie, atât la casele județene depensii, la cele de sănătate, cât și la agențiile județene pentruocuparea forței de muncă. Nici statul, nici experții fiscali șinici contribuabilii însă nu știu exact cum va avea loc procesul dedepunere a declarațiilor sau a plăților aferente acestora.

Citeșteși:

SCANDALOS: Guvernul pune 500.000 deromâni la coadă ÎN FIECARE LUNĂ să deabani

Statul la coadă nu aduce bani labuget

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
O tânără care a dispărut acum 11 ani a fost găsită împreună cu iubitul în...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Pepe aruncă bomba după divorţul de Raluca Pastramă: ”Mă însor din nou”
Florile și plantele pe care trebuie să le ții în casă. Aduc mult noroc și...
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Lovitură cruntă pentru cei cu centrale de apartament! Vor fi intezise? Nu mai au nicio...
Verdict îngrozitor pentru Christian Eriksen! Pune ghetele în cui!
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...