Boc, printre dragoni și ghirlande, a pus temelia China Town din Afumați

Boc, printre dragoni și ghirlande, a pus temelia China Town din Afumați
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 23/04/2012, 22:18

Doi dragoni din carton, sclipici și cu mult puf zac pe betonulsupraîncălzit. Zece dansatori se mișcă parcă teleghidați șitranspiră nervoși în jurul lor. Agitația e la cote maxime.

În inima localității Afumați, într-o zi toridă de vară, a alessă vină pentru a-și da binecuvântarea pe o afacere în plinădezvoltare premierul Emil Boc. Organizatorii complexului chinezescroiesc de colo-colo pentru a trasa cu funde roșii orice mișcare ceva fi făcută de „fața” executivă.

Pregătirile din imensul talcioc din care te lovește mirosul deplastic sunt departe de a fi gata. Zece tinere oacheșe în hainetradiționale asiatice sunt plantate la intrarea în clădirea determopane, iar un chinez minion, pe a cărui curea lucesc în soareinițialele Louis Vuitton, dirijează printr-o mică stație circulațiadin fața intrării gonflabile.

Vădit nervos, după cum îi sar ochelarii de soare de pe nas laauzul sirenelor coloanei guvernamentale, într-o înșiruire decuvinte doar de el înțeleasă, micul asiatic așază ordonat comitetulde primire.

O investiție de peste 100 de milioane deeuro

Premierul este întâmpinat de am-basadorii chinez și turc, dar șide Ioan Alexandru – președintele Camerei de Comerț și IndustrieRomâno-Chineze – un asiatic care se pare că a ales se naturalizezeși să se integreze pe plaiurile mioritice după cum o demonstreazănumele, dar nu și accentul românesc.

„Impresionant, impresionant”, re-marcă Emil Boc în fațaplanurilor de ridicare a viitorului oraș, complex care, în câțivaani, ar trebui să rivalizeze cu China Town-urile din alte state.Proiectul imobiliar de la Afumați, spun investitorii, se ridică lapeste 100 milioane euro și va cuprinde locuințe, precum și spațiiverzi, alei, școli, grădinițe, magazine, restaurante șidepozite.

Termopane sub ploaia cu succes

Șeful Executivului a inaugurat, ieri, lucrările la niște hale,cele care vor fi înălțate în afară de cele 5 linii de magazine dejaexistente la Afumați și care cuprind 350 de spații comerciale.”Vreau să vă mulțumesc pentru invitația la acest evenimentextraordinar. Se spune la noi, în România, că dacă vine ploaiaatunci când se deschide un obiectiv înseamnă că va fi un maresucces”, și-a început discursul șeful Executivului în fațainvestitorilor chinezi și turci, remarcând cei câțiva nori carestăteau să se „rupă” deasupra corturilor din curteacomplexului.

Sute de asiatici aduși de organi-zatori aplaudau freneticfiecare frază a lui Boc, mai ales că premierul s-a mândrit în fațaacestora și cu realizările foștilor politicieni. „Ne leagă ofrumoasă relație de colaborare și prietenie între România și China(aplauze – n.r.)… România a fost una dintre primele țări care arecunoscut China în 1949 (aplauze frenetice – n.r.). De atunci avemo relație extrem de eficientă pe toate planurile”, explică firulistoriei Emil Boc.

Câștigătorii crizei, farmecul asiatic și trei lopeți depământ

Sub picăturile tot mai dese de ploaie, premierul a vorbit deChina Town ca despre un „obiectiv de maximă eficiență și atracțieîn România” și a dat asigurări că investițiile vor fi sprijinite deGuvern, indirect, prin păstrarea cotei unice și neimpozitareaprofitului reinvestit. De aceea, a susținut Boc întâmpinat cu unnou val de aplauze, oamenii de afaceri care vor investi și pe timpde recesiune vor avea cel mai mult de câștigat de pe urma crizei.”Vă doresc succes și sunt convins că alături de alte milioane deromâni voi fi unul dintre aceia care voi fi prezent în China Townde aici înainte, iar românii vor vedea China Town nu numai latelevizor, ci vor avea ocazia să-l vadă aici, acasă, în România”, aspus entuziasmat premierul.

„Sunt convins că proiectul va aduce mai aproape de noi farmeculși miracolul chinezesc”, a continuat acesta, parafând mai apoisprijinul guvernamental cu trei lopeți de pământ la piatra detemelie a viitorului complex chinezesc. În marea de conffeti,premierul a primit, la plecare, un cadou muzical de la amiciiasiatici. O interpretă de muzică folclorică i-a cântat lui Boc unadintre melodiile sale preferate: „Pușca și cureaua lată”.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Adio mască de protecție! Nicolae Ciucă a decis! Informații de ultimă oră privind restricțiile în...
Liviu Dragnea va fi afectat pe viață! E crunt ce i-a făcut Irina Tănase. Adevărul...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...