Boc și-a numărat kilometrii de autostradă și i-au ieșit mai mult de 10. Transporturile lansează luna aceasta licitații pentru 270 Km de autostradă

Boc și-a numărat kilometrii de autostradă și i-au ieșit mai mult de 10. Transporturile lansează luna aceasta licitații pentru 270 Km de autostradă
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 13:41

Toate obiectivele ce țin de Ministerul Transporturilor și pecare România trebuie să le îndeplinească pentru aderarea la spațiulSchengen sunt în grafic, a declarat, vineri, ministrul de resort,Anca Boagiu, cu prilejul unei inspecții, alături de premierul Boc,la noul terminal de la Aeroportul Otopeni.

„Noul terminal este gata în proporție de 99 la sută în ceea ceprivește îndeplinirea condițiilor de intrare în spațiul Schengen înperspectiva comisiei de monitorizare, care va veni pe 15 noiembrie.Și celelalte două obiective aflate în monitorizare, AeroportulTimișoara și stația CFR Stamora-Moravița, sunt în grafic și vor fifinalizate la timp”, a dat asigurări Anca Boagiu, informații careau fost întărite de șeful Executivului,
Boc a explicat că s-a finalizat separarea fluxurilor Schengen/nonSchengen și că va fi inaugurat în martie 2011 pentru pasageri.Terminalul a presupus investiții de 60 milioane euro, din fondurileCompaniei Aeroporturi București.

Autostrăzile, motiv de iritare

Tot ieri, Boagiu a dat și o altă veste bună: MinisterulTransporturilor va organiza, până la sfârșitul lunii, licitațiipentru construirea a 270 Km de autostradă, care vor fi finanțațiprin Programul Operațional Sectorial Transporturi. „Înfebruarie-martie 2011 ar urma să fie semnate contractele”, adeclarat ea. „Până la sfârșitul lunii vom începe licitațiile pentruconstruirea a 270 de km de autostradă, cu finanțare prin POS-T.Este vorba despre tronsoanele Nădlac-Arad (vest), Orăștie-Sibiu(centru), Timișoara-Lugoj (vest) și Lugoj-Deva (vest). Trei dintreaceste obiective vor fi finanțate prin POS-T 2007-2013, iarlucrările la tronsonul Timișoara-Lugoj vor începe cu finanțare prinacest program și se vor finaliza în programul 2014-2020”, aexplicat oficialul.

Subiectul kilometrilor de autostradă care vor fi făcuți de acestGuvern și cei care au fost deja făcuți l-au iritat însă pe șefulExecutivului, care a acuzat presa că nu cunoaște realizările totaleale Cabinetului în materie de infrastructură. El a ținut să”corecteze” afirmația unui jurnalist, potrivit căreia Guvernul areușit, în acest an, să finalizeze doar 10 km de autostradă.

„Și în săptămânile viitoare ne veți vedea și la lucrările deinfrastructură, pe care – așa cum am anunțat – le vom finaliza șinu e vorba aici doar de 12 km de autostradă de la Cluj. V-aș rugasă aveți în calcul că mai sunt 14 km de autostradă la Sibiu, carese integrează în coridorul IV de la Nădlac la Constanța și care vorfi finalizați anul acesta, la care mai adăugăm cei 20 km tot înregim de autostradă, de patru benzi, de la București, de la centuraocolitoare pe care o avem în lucru în momentul de față,Chitila-Voluntari”, a spus Boc.

El a mai adăugat că Guvernul caută o soluție pentru finanțareași în anul 2011 a lucrărilor realizate de compania Bechtel laAutostrada Transilvania.

Tags:
ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...