Britanicii au găsit SOLUȚIA pentru PROBLEMA CÂINILOR VAGABONZI din România

Redactor:
Mădălina Chițu
Chiar dacă și pe străzile din Marea Britanie sunt câini vagabonzi, o organizație pentru protecția animalelor a decis să ajute câinii fără stăpân din România, impresionați fiind de chinurile pe care aceste animale în îndură.

Chiar dacă și pe străzile din Marea Britanie sunt câini vagabonzi, organizația pentru protecția animalelor Hillside Animal Sanctuary, din Frettenham, Regatul Unit, a decis să ajute câinii fără stăpân din România, impresionați fiind de chinurile pe care aceste animale în îndură.

Pentru a fi transportați în UK, organizația cheltuiește 200 de lire, adică 1.060 de lei, pentru fiecare câine vagabond pe care îl „importă” din România, informează BBC.

Potrivit sursei, cei de la Hillside Animal Sanctuary nu știu niciodată la ce să se aștepte atunci când se deschid ușile mașinilor cu ajutorul cărora sunt trasportate animalele.

„O mai mare cruzime ca în rândul câinilor aduși din România nu am mai întâlnit”

După ce legislația britanică în domeniul carantinei animalor a fost modificată la începutul anului, asociația pentru protecția animalelor din Frettenham a „importat” 30 de câini fără stăpân din România, proveniți din două adăposturi din București.

John Watson, reprezentantul Hillside Animal Sanctuary spune că, spre mirarea sa și a colegilor, cânii sunt blânzi și încrezători, în pofida abuzurilor la care au fost supuși în trecut, adaptându-se repede în noile lor cămine. „Cu toții am auzit de relele tratamente la care sunt supuse aceste animale, dar o mai mare cruzime ca în rândul câinilor aduși din România nu am mai întâlnit nicăieri. Până în prezent eram lipsiți de orice putere, dar de când legislația s-a schimbat, am decis să aducem câinii fără stăpân din România și să le oferim un adăpost aici”, a mai spus Warson.

Odată ajunse la adăpostul din Marea Britanie, patrupedele sunt vaccinate, li se fac carnete de sănătate, sunt tratate de diferite boli de care suferă, iar după ce acestea se adaptează cu noul stil de viață, sunt oferite spre adopție, mai informează BBC.

„Sunt chiar prietenoși, în ciuda tratamentelor la care au fost supuși”

„Deși au fost tratați cu bestialitate, atunci când ne-am apropiat de câini, în loc să se sperie, animalele s-au apropiat de noi fără să le fie teamă. Sunt chiar prietenoși, în ciuda tratamentelor la care au fost supuși. Unul dintre câini, Petronel, a fost găsit găsit cu o sârmă în jurul corpului, care putea să îl taie în două în orice moment. Animalul a fost atât de rău bătut încât nu mai vedea cu un ochi”, a mai spus reprezentantul adăpostului de animale din Regatul Unit despre unul dintre câinii găsiți pe străzile din București.   

FOTO: BBC Așa arăta Mishka atunci când au găsit-o cei de la Hillside Animal Sanctuary

Mishka, un alt câine în vârstă de șapte ani, este aproape orb și nu mai are blană în jurul gâtului, din cauza unui lanț care l-a sufocat mult timp. Mishka a primul câine din România care a fost adus în adăpostul celor de la Hillside Animal Sanctuary. 

Watson susține că procesul de ajutorare a câinilor din România va continua și chiar se va intensifica. „Mulți ne-au întrebat de ce îi ajutăm pe câinii din România, în condițiile în care avem animale fără stăpân și în Marea Britanie. Dar odată ce auzim că astfel de cazuri se întâmplă, nu putem spune că noi ajutăm doar câinii din Regatul Unit”, a mai spus acesta.

Gigi Becali, atac incredibil de dur la adresa Anamariei Prodan: ”Nici nu mai vorbesc cu...
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Scandal șocant, în direct, la TV! Gigi Becali a făcut-o praf pe Anamaria Prodan! De...
Harta lumii trebuie să fie modificată în curând. Cum au ajuns să fugă țările unele...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Prima țară care aprobă utilizarea ivermectinei pentru tratarea SARS-CoV-2
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
Ce decizie a luat fiul Elodiei după ce a aflat ce a pățit cu adevărat...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Salariul lui Denise Rifai. Ce a făcut vedeta de la Kanal D cu primii bani...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Vestea șoc a momentului în România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS la doar 38 de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide