Bucureștiul petrece de 1 Decembrie în stil românesc, cu fasole, muzică de fanfară și parade

Bucureștiul petrece de 1 Decembrie în stil românesc, cu fasole, muzică de fanfară și parade
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 24/04/2012, 00:34

Bucureștiul petrece de 1 Decembrie în stil românesc, cu fasoleși costiță sau cârnați, țuică fiartă, muzică de fanfară și parade,evenimentul principal fiind Parada militară organizată anual deZiua Națională pe sub Arcul de Triumf.
Cele mai multe primării de sector au renunțat în acest an lamanifestările dedicate Zilei Naționale a României din cauza lipseide fonduri, doar Primăriile sectoarelor 2 și 6 păstrând tradițiapetrecerilor în stil românesc și invitând bucureștenii la fasole cucostiță sau cu cârnați și la țuică fiartă.

Sectorul 2 al Capitalei s-a pregătit de sărbătoare cu meniuostășesc, dar și cu defilări în acordurile fanfarei militare.

Manifestările încep la ora 12.00, în fața CentruluiAdministrativ al Sectorului 2, din apropierea Parcului Obor, cusalutul gărzii de onoare, ridicarea drapelului și intonarea Imnuluide Stat al României. Momentul va fi marcat și prin eliberarea unorporumbei, în acordurile „Odei Bucuriei”.

Bucureștenii vor putea asista și la defilarea plutoanelorPoliției Comunitare a Sectorului 2 și ale altor detașamente, înacordurile fanfarei militare, dar și la un program demonstrativ deintervenție și arte marțiale.

Participanții vor putea apoi să se prindă în „Hora Unirii”,alături de primarul Neculai Onțanu și invitații la acestemanifestări.

Tradiționalul meniu ostășesc, servit de mai mulți ani înSectorul 2 al Capitalei, va fi păstrat și în acest an. PrimăriaSectorului 2 a pregătit 13.000 de porții de fasole cu costițăafumată și 725 de litri de țuică fiartă, care vor fi servite atâtîn parcurile Obor, Circului, Florilor, Plumbuita, Floreasca, LuncaFlorilor, Motodrom și Tei, cât și la Gara de Est, Piața VatraLuminoasă, grădinițele din străzile Nicolae Apostol și Periș,sediul Poliției Comunitare din strada Paroșeni și Complexul Miramardin bulevardul Chișinău.

Și Sectorul 6 s-a pregătit de sărbătoare cu paradă militară,muzică de fanfară și 4.000 de porții de fasole cu cârnați.

Locurile alese de Primăria Sectorului 6 pentru manifestările deZiua Națională a României sunt parcurile Drumul Taberei șiCrângași.

Pe lângă manifestările pregătite pentru bucureșteni,reprezentanții Primăriei Sectorului 6 participă la Parada militarăde la Arcul de Triumf și la ceremonialele militare și religioase dedepuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul OstașuluiNecunoscut din Parcul Carol.

Tot de 1 Decembrie, Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 alCapitalei devine „Orașul de iarnă”, unde timp de o lună vor fiorganizate concerte, spectacole pentru copii și concursuri cupremii.

Celelalte patru sectoare ale Capitalei au anunțat că în acest annu vor organiza manifestări pentru Ziua Națională a României, dincauza lipsei de fonduri.

Primăria Sectorului 1 nu a pregătit în acest an evenimentepentru Ziua Națională, reprezentanții instituției spunând căsprijină manifestările și Parada militară de la Arcul deTriumf.

Nici Primăria Sectorului 4 nu va organiza, în acest an, niciuneveniment special de Ziua Națională.

Șeful biroului de presă al Primăriei Sectorului 4, CristinaPopa, a precizat că singura manifestare este depunerea de coroanede flori la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuți ladatorie, din fața Palatului Copiilor, inaugurat în 25octombrie.

Evenimentele de 1 Decembrie vor lipsi și în Sectorul 5, șefulBiroului de presă al Primăriei Sectorului 5, Bogdan Tamaș, spunândcă decizia a fost luată în contextul economic actual.

Ca în fiecare an, bucureștenii pot asista la tradiționala Paradămilitară pe sub Arcul de Triumf.

Aproximativ 1.500 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf,acompaniați de muzică de fanfară, iar traseul defilării va fisurvolat de elicoptere și avioane. În bloc de defilare vor urmadetașamentele de tehnică militară.

Parada de la București va începe cu depuneri de coroane de florila Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol și la Monumentulînchinat Eroilor militari români căzuți la datorie, amplasat înfața Palatului Național al Copiilor din Parcul Tineretului.

Manifestările vor fi încheiate de militari din Regimentul 30Gardă „Mihai Viteazul”, care se vor retrage cu torțe pe traseulPalatul Cercului Militar Național – Bulevardul Regina Elisabeta -Piața Operei – Pod Cotroceni – Bulevardul Geniului – BulevardulVasile Milea – Bulevardul Timișoara.

Peste 1.300 de polițiști, jandarmi și pompieri vor asiguraordinea și siguranța la Parada militară și la celelalte manifestăriorganizate în Capitală.

În timpul Paradei militare va fi restricționat traficul rutierpe Șoseaua Kiseleff, strada Alexandru Constantinescu, BulevardulMareșal Averescu și Bulevardul Constantin Prezan.(Mediafax)

Tags:
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Klaus Iohannis, cu altă femeie de 1 decembrie! Cine e bruneta superbă? Oamenii au făcut...
FOTO. Iubita fiului lui Ion Țiriac, apariție incendiară! `Sori e atracția finalului de an`
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Klaus Iohannis, cu altă femeie de 1 decembrie! Cine e bruneta superbă? Oamenii au făcut...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
APEL DISPERAT! O ADOLESCENTĂ are NEVOIE de AJUTOR
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Veste teribilă pentru milioane de români! Va fi jale la începutul anului viitor. Nimeni nu...
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...