Bunica Sofia de 83 de ani, care lucra la o grădiniță, a fost CONCEDIATĂ. Fiul bătrânei: „A muncit 40 de ani DEGEABA”

Redactor:
Loredana Ficiu
Bunica Sofia de 83 de ani, care lucra la o grădiniță, a fost CONCEDIATĂ. Fiul bătrânei: „A muncit 40 de ani DEGEABA”
Sofia Chițoran, bunica de 83 de ani, angajată ca femeie de serviciu la grădinița din localitatea Leurda, județul Gorj, a fost concediată, luni, de reprezentanții Inspectoratului Școlar, care au constatat că vârsta femeii este înaintată. „Am crezut că este o păcăleală", a spus viceprimarul din Motru.

Bunica Sofia, care a impresionat prin faptul că, la 83 de ani, lucrează ca femeie de serviciu la Grădinița cu Program Normal Leurda, din orașul Motru, a fost concediată de reprezentanții ISJ Gorj. Aceasta avea un contract de două ore pe zi.

„Am vorbit cu doamna inspector general, dumneaei știa de situație, săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiții legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiții normale, ca atunci când te pensionezi”, a declarat, corespondentului Mediafax, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Instituția are o nouă conducere de câteva zile și, astfel, actualul inspector școlar general nu poate să răspundă pentru o situație acceptată în trecut.

Sofia Chițoran a fost, până luni, cea mai bătrână angajată a ISJ Gorj. De 40 de ani, aceasta își începea programul, în fiecare dimineață, înainte de ora 07.00, iar prima grijă era ca preșcolarii să aibă căldură în clasă.

„Copilul dânsei m-a sunat și mi-a zis că o să meargă la Casa de Pensii să vadă ce poate să mai primească la pensie și ulterior mi-a spus că i-au pus un leu sau doi, așteaptă decizia acasă. Am vorbit și cu copiii, le-am spus că nu mai vine bunica Sofia și mi-au spus că le pare rău, chiar erau atașați de doamna. Venea și copiii stăteau cu ea. Doamna îi iubea foarte mult. Astăzi am făcut eu curat, mâine o să fac, am mers la domnul primar să fac o solicitare să se deblocheze postul”, a declarat, pentru Mediafax, educatoarea Marcela Udrea.

În tinerețe, Sofia Chițoran a muls vacile la CAP-ul din localitate și primește o pensie de aproximativ 600 de lei. Pentru munca de la grădinițp, femeia mai primea 400 de lei, spune fiul bunicii Sofia, Eugen Chițoran.

„A fost concediată și chiar nici la pensie nu i se pune nimic. Motivul ar fi fost vârsta înaintată. Lucra de 40 de ani la grădiniță. Ei îi prindeau bine cei 400 de lei, era un plus la cei șase de la CAP. A lucrat 40 de ani, din 1979 până acum, mai lua și ea 400 de lei. A doua zi a fost concediată, că trebuie să o dea afară, că asta e, că are vârsta înaintată. A muncit 40 de ani degeaba”, a declarat Eugen Chițoran , fiul bătrânei Sofia.

Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, a declarat, la rândul său, că atunci când a aflat că bunica Sofia a fost concediată s-a gândit că e vorba de o păcăleală.

„Sunt total dezamăgit. Este un gest regretabil, nu mă gândeam că se poate ajunge de la un lucru atât de frumos, din care s-a dorit să se scoată în evidență faptul că această persoană muncește cu mult drag pentru acești copii, chiar dacă indemnizația este de 400 și ceva de lei. Dar văd că s-a găsit acum, dintr-odată, să se respecte întocmai legea și în loc să fie apreciată de către cei în cauză, au găsit soluția să o dea afară pe femeie, de a-i încheia contractual de muncă, lucru regretabil, n-am dorit așa ceva nici măcar o secundă. (…) Este regretabil. Am crezut că este o păcăleală când am auzit, dar văd că nu este o păcăleală de 1 aprilie, este adevărat. Să înțeleg că din presă și-au cunoscut personalul din instituții? N-au știut ce personal lucrează? Nu se poate așa ceva. Nu este moral ceea ce s-a întâmplat”, a declarat, corespondentului Mediafax, Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

Acesta consideră că deși poate fi o problemă legală faptul că bunica Sofia lucra la 83 de ani, ar fi fost indicat să îi fie încetat contractul când începea vacanță, într-un cadru festiv.

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Pensia pe care o câștigă Ion Țiriac este FABULOASĂ! N-o să crezi însă ce a...
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide