Camelia Voiculescu: Tatăl meu nu a comis nicio faptă reprobabilă, a luptat împotriva unui regim

Redactor:
Departamentul Life
Camelia Voiculescu: Tatăl meu nu a comis nicio faptă reprobabilă, a luptat împotriva unui regim
Camelia Voiculescu, acționar și președinte al Intact Media Group (IMG), afirmă, într-un comunicat, că tatăl său, Dan Voiculescu, nu a comis nicio faptă reprobabilă, ci a luptat, cu demnitate, curaj și onoare împotriva unui regim care amintește de vremuri considerate trecute.

În comunicatul transmis, vineri, Agenției MEDIAFAX, se mai spune că atât conducerea, cât și angajații Intact Media Group au luat act cu dezaprobare de hotărârea instanței privind procesul în care este implicat fondatorului trustului, Dan Voiculescu.

Conform sursei citate, conducerea și angajații Intact Media Group consideră că „este vorba de un abuz intolerabil într-un stat de drept”, iar această măsură reprezintă „o încercare vădită de intimidare” a televiziunii de știri Antena 3, care face parte din grupul Intact.

„Antena 3 este singura televiziune care a prezentat, într-un an cu puternică miză electorală, dovezi incontestabile privind corupția la cel mai înalt nivel, culminând cu expunerea probelor care dovedesc mita oferită fratelui președintelui Băsescu. În urma difuzării acestor filme, Mircea Băsescu a fost arestat, iar procesul lui Dan Voiculescu accelerat și finalizat prin abuz”, se spune în comunicat.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi sfidează nu doar practicile justiției într-o țară democratică, parte a Uniunii Europene, ci chiar principiile statului de drept, atât de invocat tocmai de către cei care nesocotesc legea. Astăzi, printr-o încălcare flagrantă a drepturilor la un proces corect, tatăl meu plătește pentru ca presa să nu fie monocoloră în România. Pentru curaj. Combaterea constantă a unui un regim care a confiscat voturile a 7,4 milioane de români, regim care a umilit și nedreptățit o mulțime de oameni, nu poate fi însă oprită prin acest abuz samavolnic. Jurnaliștii acestui Grup, pe care tatăl meu l-a fondat acum mai bine de douăzeci de ani și care a devenit cea mai puternică platformă de media din România, vor continua să rostească adevăruri despre un sistem care vrea să confiște demnitatea. Puterea acestui Grup a fost construită cu girul de încredere al publicului, care ne-a onorat și ne-a confirmat misiunea noastră jurnalistică. Milioane de oameni au putut urmări, prin anchetele jurnalistice ale Antenei 3, cum legea este încălcată de oamenii legii, cum libertatea este vândută, devenind martori ai creării unui sistem închis, care calcă în picioare drepturi și libertăți elementare”, spune Camelia Voiculescu, acționar și președinte al IMG, în comunicat.

Camelia Voiculescu, care este una din cele două fiice ale lui Dan Voiculescu, a mai spus că tatăl său nu a comis nicio faptă reprobabilă. „A luptat, cu demnitate, curaj și onoare împotriva unui regim care amintește din ce în ce mai tare de vremuri considerate trecute. Sunt foarte mândră de el!”, a mai spus Camelia Voiculescu.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel București.

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentință, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Sediul posturilor Antena și cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel București, prin decizia definitivă dată în dosarul ICA.

Totodată, magistrații de la CAB au decis să îi confiște lui Voiculescu și penthouse-ul din Șoseaua Kiseleff și au pus sechestru pe mai multe imobile și conturi bancare ale acestuia.

De asemenea, judecătorii au pus sechestru asigurator pe mai multe imobile apaținând celorlalți inculpați.

Inchide