Campania American ROM, realizată de McCann Erickson, a convins juriul de la Cannes Lions 2011: două Grand Prix-uri pentru România

Campania American ROM, realizată de  McCann Erickson, a convins juriul de la Cannes Lions 2011: două Grand Prix-uri pentru România
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 23/04/2012, 23:39

România a fost marele câștigătorluni seara, la Festivalul de Publicitate de la Cannes 2011 (CannesLions International Festival of Creativity). Campania American ROM,realizată de agenția de PR McCann Erickson, a câștigat două GrandPrix-uri în cadrul festivalului. Este prima dată când Româniaobține o astfel de distincție la cea mai importantă competiție deprofil. Președintele competiției, Terry Savage, a subliniat că”este primul leu de bronz pe care România l-a câștigat vreodată”.Agenția a reușit să își adjudece Grand Prix-ul la categoria „ceamai bună lansare/ relansare de produs”, precum și pe cel de lacategoria „brand building”, precizează Advertising Age.

„E o premieră și asta ne bucură cel mai tare. Câștigăm rar, daratunci când o facem obținem premii importante. Nu ne oprim aici,vom mai lua și alte premii până când se termină festivalul”, adeclarat Bogdan Enoiu, directorul general McCann Erickson.

Campania „American ROM”, semnată deMcCann Erickson, a avut drept subiect ciocolata cu rom, „un batonde ciocolată care evidențiază patriotismul mai mult decât cunumele, având în plus și steagul românesc pe ambalaj”, scrie sursacitată. Lansat în 1964, marca de ciocolată nu mai avea trecereprintre publicul tânăr. Soluția pe care specialiști au găsit-o la”vânzările scăzute și mândria națională” a fost una inovativă.Strategia agenției a constat, printre altele, în înlocuireaambalajului – steagul american a fost preferat celui românesc -precum și a sloganului. Rebranduirea produsului a beneficiat apoide o mediatizare excesivă. După această etapă s-a revenit lavechiul ambalaj, iar ROM-ul a fost legitimat drept un simbolromânesc autentic. „ROM rămâne ROM orice ar fi, cu tricolor și altealea” e concluzia care apare și în reclamă.

La festivalul Cannes Lions, McCannErickson are șapte nominalizări la patru secțiuni: direct (douăcategorii – „fast moving consumer goods” și „traffic & brandbuilding”); promo & activation (două categorii – „best newproduct launch/re-launch or multi-product promotion at retail” și”food and non-alcoholic drinks”); PR (două categorii – „consumergoods, including FMCG and household products” și „best launch/re-launch”) și media (categoria „best use of integrated media”).Competiția, desfășurată în fiecare an pe Coasta de Azur, este ceamai mare reuniune de profesioniști în comunicare din lume, iar untrofeu Cannes Lions este considerat cel mai prestigios premiu dinacest domeniu.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SPITALUL din CÂMPULUNG Muscel CUMPĂRĂ alimente din CONSTANȚA
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Bomba zilei despre pensiile din România! Abia acum s-a aflat adevărul crunt. Ministrul a recunoscut
Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...