Campania Gândul „WHY DON’T YOU COME OVER?” merge mai departe. Îi invităm pe români SĂ-I PRIMEASCĂ ÎN GAZDĂ PE BRITANICI. Pune-ți și tu la bătaie canapeaua pe site-ul campaniei

Campania Gândul „WHY DON'T YOU COME OVER?" . Couch surfing pentru britanici pe whydontyoucomeover.co.uk

Campania gândul și GMP Advertising „Why Don’t You Come Over?”, pe care am propus-o drept răspuns la inițiativa pe care guvernul britanic o ia în calcul – să pornească o campanie de descurajare a românilor și bulgarilor de a veni să muncească și să locuiască în Marea Britanie -, face începând de astăzi un nou pas prin care britanicii se pot apropia și mai mult de România și pot cunoaște mai bine românii.

Britanicii curioși sau tentați de România au acum și un loc primitor unde să fie găzduiți: canapelele românilor. Ofertele pot fi găsite aici, pe siteul de couch-surfing dedicat britanicilor care vor să vină în România. Și pentru că noi am lansat invitația vom fi și primii care oferim găzduire britanicilor. Așadar, jurnaliștii de la gândul, creativii de la GMP Advertising și Webstyler (compania care a realizat site-ul) au început deja să își pună locurile de pe canapele la bătaie. Vă invităm pe toți să faceți același lucru dacă doriți. De data asta vrem ca românii să le prezzinte britanicilor România.

Redacția gândul și-a scos deja canapeaua la ofertă pentru britanicii dornici să cunoască România.

Fenomenul de couch-surfing (călătoria din canapea în canapea, în traducere aproximativă) este popular în Marea Britanie, ca de altfel în întreaga lume. „Turismul de canapea” implică o rețea de voluntari la nivel mondial, care își pune la dispoziție canapelele, pentru scurte perioade de timp. Nu sunt percepute taxe sau chirii, totul este gratis.

Călătorii iau legătura, pe internet, cu cel care își oferă canapeaua și locul de dormit, și stabilesc detaliile. Couch-surfing-ul este o metodă de a călători ieftin, evitând cazarea la hotel. Cel mai mare avantaj al acestui tip de turism este că cei care călătoresc astfel cunosc localnici din țările unde se duc în vizită și au parte de o experiență autentică, nu de una filtrată de industria de turism.

Doar în București există până acum peste 5.000 de persoane care oferă couch-surfing, canapele găsindu-se în toate orașele mari ale României.


• Campania gândul „Why don”t you come over” a pornit simultan cu inițiativa cotidianului britanic The Guardian de a-și invita cititorii să ajute guvernul de la Londra la campania anti-imigrație. Campania lor s-a transformat însă într-o ironie usturătoare la adresa autorităților britanice.

• Campania a fost preluată inițial de postul de televiziune britanic Channel 4, apoi de Huffington Post și de agenția de presă americană Associated Press.

• Mesajul gândul cu cea mai mare priză la public și la presa britanică a fost cel referitor la frumusețea româncelor: „Jumătate dintre femeile noastre arată precum Kate, celelalte precum sora ei”. Campania a mai fost preluată de BBC, The Independent, The Telegraph, dar și de Le Monde sau Der Spiegel.


Cum funcționează pagina Gândul de couch-surfing

Pagina de couch-surfing a campaniei „Why don”t you come over?” are două mari secțiuni. Prima este dedicată britanicilor, care pot intra aici să își caute o canapea confortabilă unde pot sta când vin în România: „Dear Brits, really, why don”t you come over?” (Dragi britanici, pe bune, de ce nu veniți pe la noi?).

A doua secțiune este dedicată românilor, care își pot înscrie canapeaua pentru couch-surfing: „Fellow Romanians, let”s give the Brits a helping hand” (Colegi români, hai să le dăm britanicilor o mână de ajutor).

Românii care vor să își înscrie canapeaua în rețeaua destinată britanicilor au de făcut câțiva pași simpli. Mai întâi, trebuie să marcheze locația canapelei, adăugând un marker pe harta Google la adresa cât mai exactă, obținută cu zoom până la nivelul străzilor. Apoi, trebuie să își treacă în formularul de pe site numele, adresa de email și o poză cu canapeaua pe care o pun la bătaie.

Adresa de email nu este vizibilă pe site, iar britanicii care vor să vă contacteze o pot face doar prin intermediul site-ului nostru, nu direct. Pe site nu sunt necesare alte date personale.

Britanicii care intră pe site și accesează secțiunea de canapele își pot alege o gazdă, în funcție de orașul, locația și poza care îi atrag.

Gândul vă invită să mergem împreună mai departe cu campania „Why Don’t You Come Over?”.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide