Când încep lucrările la metroul spre Otopeni. Câte stații va avea noua magistrală

Când încep lucrările la metroul spre Otopeni. Câte stații va avea noua magistrală
Lucrările de execuție a magistralei 6 de metrou, spre aeroportul Henri Coandă-Otopeni, sunt programate pentru anul 2017, urmând ca în cursul anului curent să fie aprobați prin hotărâre de guvern indicatorii tehnico - economici ai proiectului și planul de Mobilitate Urbană Durabilă București - Ilfov.

De asemenea, calendarul Metrorex pe 2016 include demararea și depunerea aplicației pentru finanțarea din fonduri externe nerambursabile și demararea acțiunilor specifice etapei de licitație pentru lucrările de structură.

Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații, cu următoarele denumiri: Stația 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

Valoarea totală a investiției este de 5,8 miliarde lei, cu TVA.

Pentru pregătirea și implementarea proiectului a fost semnat un acordul de împrumut (martie 2010), între Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Japoneză de Cooperare Internațională (JICA), în valoare de 41.870 milioane Yeni. Valoarea împrumutului asigură finanțarea serviciilor de consultanță, proiectare, supervizare lucrări și parțial valoarea lucrărilor pentru execuția structurii de rezistență (33%).

Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov ( PMUD) 2016-2030, în acest moment documentația proiectului aflându-se pe circuitul procedurii de aprobare prin hotărâre de guvern.

 

Inchide