Gândul
23.04.2012
Știri

Canicula face victime: Un bărbat a murit la spital din cauza căldurii, alte două persoane fiind în stare gravă

Canicula face victime: Un bărbat a murit la spital din cauza căldurii, alte două persoane fiind în stare gravă
Un bărbat în vârstă de 38 de ani a murit, duminică, la Spitalul Județean de Urgență din Călărași, din cauza caniculei, iar alte două persoane sunt internate în stare gravă, medicii afirmând că toate cele trei persoane s-au deplasat sau au lucrat pe căldură

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a murit, duminică, la SpitalulJudețean de Urgență din Călărași, din cauza caniculei, iar altedouă persoane sunt internate în stare gravă, medicii afirmând cătoate cele trei persoane s-au deplasat sau au lucrat pe căldură,potrivit Mediafax.

Potrivit medicilor, toate cazurile au fost provocate de faptulcă persoanele respective au ignorat sfaturile de a evita pe câtposibil canicula și s-au deplasat sau au muncit pe căldură, înjudeț temperaturile depășind la nivelul solului și 60 de gradeCelsius.

„Au fost aduse la Unitatea de Primire a Urgențelor trei victimeale caniculei cu temperaturi de peste 38-39 de grade Celsius, doibărbați și o femeie. Doi internați sunt în stare gravă, iar unbărbat în vârstă de 38 de ani a murit”, a declarat dr. Maria LuizaTrusca, de la Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Acesta este cel de-al doilea caz de deces înregistrat în județulCălărași din cauza caniculei.

Sâmbătă, un bărbat în vârstă de 77 de ani, din comuna Lupșanu,din județul Călărași, a murit în timp ce lucra pe câmp și i s-afăcut rău din cauza caniculei. Codul galben de caniculă a fostprelungit până luni.

Inchide