• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Cât costă spiritul sărbătorilor. Primarii cheltuiesc sute de mii de euro pe iepurași 3D, ouă cu leduri și lumânări imense

Iepurași 3D, ouă cu leduri sau ghirlande luminoase sunt câteva din ornamentele pascale pentru care unii primari au cheltuit zeci de mii de euro.

Iepurași 3D, ouă cu leduri sau ghirlande luminoase sunt câtevadintre ornamentele pascale pentru care unii primari au cheltuitzeci de mii de euro. Pentru decorarea în simboluri pascale a douăparcuri, primarul sectorului 3, Liviu Negoiță, a spart 90.000 deeuro. La sectorul 6, primarul Cristian Poteraș a cheltuit 50.000 deeuro pentru același tip de decorațiuni iar în Ploiești, cu aceiașibani, s-au montat iepuri uriași 3D.

CLICK AICI PENTRU GALERIEFOTO

Parcurile IOR și Titanii- decorate pentru Paște cu 90.000 de euro

140 de ouă cu leduri și iepuri luminoși au fost montați în douăparcuri din sectorul 3 al Capitalei. Obiectele decorative au fostrecent achiziționate pentru sărbătorile pascale și au costat 90.000de euro. Potrivit arhitectului șef al sectorului 3, ȘtefanDumitrașcu, banii au fost luați din bugetul Direcției de Cultură .”Nu am considerat niciodată că trebuie să existe o parcimonie saudrămuire a acestor fonduri, mai ales că la întregul buget alprimăriei nu reprezintă o sumă mare”, a spus arhitectul ȘtefanDumitrașcu. Iepurii și ouăle sunt de dimensiuni impresionante și,potrivit reprezentanților Primăriei sectorului 3, vor fi refolositeși în anii următori. Parcurile IOR și Titanii vor rămâne împodobitecu iepuri și ouă luminoase până pe data de 1 mai.

Ouă și iepurași luminoșide 50.000 de euro și în sectorul 6

200.000 de lei, echivalentul a aproximativ 50.000 de euro, aucostat iepurașii și ouăle luminoase pe care primăria lui Poterașle-a pus în Cotroceni, Crângași, Lujerului și Moghioroș. Alături deouă și iepuri, parcurile au mai fost împodobite și cu ghirlandeluminoase.

ALPAB a pus ouă roșii cufundițe și ghirlande luminoase

Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) adecorat parcurile pe care le are în administrare cu ghirlandeluminoase și ouă cu fundițe. Este vorba de parcurile Herăstrău,Cișmigiu, Bordei sau Carol. Potrivit ALPAB, decorațiunile n-aucostat niciun ban, ele fiind refolosite. În ziua de Paște,bucureștenii vor primi cadou de la ALPAB o plimbare gratuită cuvaporașul pe lacul Herăstrău.

Iepuri 3D de 50.000 deeuro la Ploiești

Pentru sărbătorile pascale din acest an, Primăria Ploiești aînchiriat iepuri 3D și ouă imense. În total au fost montați 7iepuri 3D, 3 ouă și aproximativ 70 de ghirlande luminoase pestâlpi. Potrivit directorului Regiei Autonome de Servicii Publicedin cadrul Primăriei Ploiești, Răzvan Lungu, valoarea contractuluinegociat a fost de 198.000 de lei, aproximativ 50.000 de euro.Costurile includ montarea, demontarea și chiria pentru figurineleornamentele. Acestea vor sta în fața Primăriei Ploieștiului și înparcuri până pe data de 28 aprilie.

La Năvodari, zona centrală a orașului a fost împodobită ca deCrăciun, iar în parc s-au pus iepurași luminoși și coșuri cu ouă.Și la Târgoviște, primăria a pus în principalele intersecțiilumânări uriașe iar în parcuri, ouă imense și pitici.

Inchide