Cât de sigure sunt hotelurile de 5 stele din România. Dezvoltatorul care aduce noi standarde de siguranță

Cât de sigure sunt hotelurile de 5 stele din România. Dezvoltatorul care aduce noi standarde de siguranță
Publicat: 06/12/2021, 09:00
Actualizat: 06/12/2021, 10:21

În ultimele două decenii s-a înregistrat o creștere globală alarmantă a evenimentelor catastrofale, de la dezastre naturale până la cele de natură teroristă. Acest context a dat naștere unei cereri tot mai mari din partea oamenilor pentru ca locurile unde aleg să se cazeze sau să locuiască să aibă parte de o securitate sporită.

Această tendință nu a ocolit nici hotelurile premium, care au fost nevoite să adopte niveluri tot mai ridicate de securitate și rezistență.

Potrivit unui raport realizat de Comisia Europeană, în România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu, în timp ce în Uniunea Europeană au loc 5.000 de incendii zilnic. Pentru a înțelege gravitatea situației, un exemplu clar ar fi acela că în 1950, o cameră era cuprinsă de flăcări în 25 de minute, acum este nevoie doar de 3 minute.

Totuși, o îmbunătățire se vede, natura clădirilor se schimbă, iar industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare. La Nordis Mamaia 5 stele materialele sunt ignifugate ca să corespundă standardelor de rezistență la foc în caz de incendii și toate materialele sunt tratate în acest sens. Iar ușile de la intrarea în camere sunt etanșe la fum și rezistente la foc timp de 30 de minute.

Un alt fenomen extern des întâlnit și care nu poate fi controlat este cutremurul, România nu este o ţară ferită de seisme, Vrancea este una dintre cele mai active zone seismice din Europa, care provoacă totodată printre cele mai puternice şi distructive cutremure. Încă din momentul în care a fost conceput ansamblul Nordis Mamaia 5 stele, siguranța turiștilor, rezidenților și a angajaților a fost prioritară, astfel că toate clădirile au fost testate și făcute să fie rezistente la cutremure. Balustradele balcoanelor au fost testate în România ca ansamblu la Institutul de Cercetări în Construcții și Economia Construcțiilor și au fost făcute să fie rezistente la împingere.

În cazul situațiilor neplăcute din case, inundațiile sunt cele mai frecvente, fie că este vorba despre o instalație sau îmbinare șubredă, fie despre o simplă neatenție. Nordis vine cu un alt serviciu existent în ansamblu, sistemul de monitorizare a inundațiilor, modul de funcționare este unul destul de simplu, senzorii special instalați, în momentul în care detectează o scurgere, semnalizează imediat recepția.

Prin fațada ventilată existentă circulă aerul, iar astfel nu va exista condens în interiorul încăperii. În aceste condiții, incoveniența apariței mucegaiului va fi și ea, de asemenea, inexistentă.

Toate aceste facilități sunt cuprinse într-un ansamblu care va funcționa atât în regim hotelier, cât și rezidențial, construit doar cu materiale din gama premium și care se ridică la standardele hotelurilor internaționale.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...