• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Catedrala Mântuirii Neamului, în atenția USR. „Trebuie decuplată de la conductele de bani publici”. Unde ar trebui să ajungă fondurile

Catedrala Mântuirii Neamului, în atenția USR. „Trebuie decuplată de la conductele de bani publici”. Unde ar trebui să ajungă fondurile
Detalii pe gândul

„USR consideră că acest obiectiv – Catedrala Mântuirii Neamului – trebuie finanțat de acum înainte exclusiv din donații private și din fondurile proprii ale Bisericii. Sprijinul acordat de stat către culte, atât de la nivel guvernamental cât și de la nivel local, este deja suficient și nu trebuie suplimentat cu sume de ordinul a zecilor de milioane de euro anual pentru această catedrală”, se arată într-un comunicat al USR București.

Potrivit sursei citate, prioritățile Primăriei Capitalei ar trebuie să fie școlile sau spitalele din Bucuești.

„Catedrala Mântuirii Neamului trebuie decuplată de la conductele cu bani publici care vin de la Primăria Capitalei, de la sectoare, de la Guvern și de la alte instituții publice. Aici nu este vorba despre opțiunile personale de credință, ci despre o justă așezare a priorităților unei comunități. Noi USR, credem că în acest an, prioritățile Primăriei Capitalei și ale primăriilor de sector sunt cu totul altele: școli, grădinițe și crește, pentru că nu s-a mai construit o școală nouă de ani de zile. Apoi prioritare sunt spitalele, pentru că și aici situația este dezastruoasă, transportul public, străzile care încă sunt neasfaltate și sunt o sursă inepuizabilă de praf și mizerie în București, clădirile cu risc seismic care pot cădea la primul cutremur, avizele ISU la absolut toate clădirile publice”, susține Roxana Wring, președinte USR și consilier municipal.

Pentru anul 2018, Primăria Municipiului București vrea să aloce pentru peste 150 de biserici din Capitală, inclusiv pentru Catedrala Mântuirii Neamului, suma de peste 45,4 milioane de lei. Din această sumă, 15 milioane de lei vor merge către Catedrala Mântuirii Namului, potrivit unui document publicat pe site-ul PMB. Proietul de buget rebuie însă aprobat de Consiliul General al Muncipiului București.

 

Inchide