• Publicat:
Știri

Caz cumplit în Bacău: Adolescente violate de iubitul mamei lor, timp de 2 ani. Agresorul a fost arestat

Caz cumplit în Bacău: Adolescente violate de iubitul mamei lor, timp de 2 ani. Agresorul a fost arestat
Un bărbat de 43 de ani, din comuna Filipești, județul Bacău, a fost arestat, miercuri, fiind acuzat că a violat două adolescente, de 15 și 17 ani, fetele concubinei sale. Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău face anchetă în acest caz.

Bărbatul de 43 de ani, din comuna Filipești, județul Bacău, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce concubina sa le-a spus polițiștilor că bărbatul i-a violat fiicele, care au 15 și 17 ani. Pe numele băcăuanului a fost deschis un dosar penal pentru viol și loviri și alte violențe sub forma violenței domestice.

„Polițiștii au fost sesizați de o femeie de 37 de ani din comuna Filipești cu privire la faptul că un bărbat de 43 de ani cu care aceasta avea o relație de concubinaj ar fi întreținut relații sexuale prin costrângere cu cele două fiice minore ale sale, respectiv o tânără de 15 ani și una de 17 ani. În urma probatoriului administrat de polițiști, bărbatul de 43 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de viol și lovire sau alte violențe sub forma violenței domestice a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și în cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuși și ulterior instanței care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a declarat Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

O anchetă a fost demarată și de către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, iar un psiholog a participat la audierile făcute de polițiști. Mai mult, familiei i s-a oferit sprijin, însă, potrivit reprezentanților DGASPC Bacău, mama a refuzat ajutorul.

„S-a prezentat la audiere un psiholog din partea instituției noastre, s-au propus mai multe tipuri de servicii pentru sprijinul familiei, dar mama a refuzat spunând că va încerca să meargă la o rudă apropiată, într-un alt județ, să locuiască acolo. Din observațiile pe care le-au făcut specialiștii noștri la fața locului s-a observat un profund atașament între mamă și cei cinci copii și serviciile pe care le-am oferit, le oferim în continuare dacă vor avea nevoie de un sprijin din partea instituției noastre”, a declarat Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt al DGASPC Bacău.

Potrivit unor surse, bărbatul de 43 de ani le-ar fi agresat pe cele două fete timp de doi ani.

Tags:
Inchide