• Publicat:
Știri

Caz revoltător. Pacient cu accident vascular cerebral, plimbat cu salvarea prin Vaslui, din greșeală

Caz revoltător. Pacient cu accident vascular cerebral, plimbat cu salvarea prin Vaslui, din greșeală
Un bărbat care a suferit un accident vascular cerebral a fost plimbat cu salvarea prin Vaslui, din greșeală, după ce a fost confundat cu un alt pacient. Conducerea Spitalului Județean de Ambulanță Vaslui a început o anchetă.

Directorul Centrului rezidențial pentru persoane de vârsta a treia din localitatea Valea Siliștei (județul Vaslui), Ionel Turc, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că un bărbat internat în centru a fost dus, marți seara, la Spitalul Județean de Urgență, pentru a i se schimba sonda urinară.

În locul acestuia, însă, salvarea a adus la centru un alt bolnav, aflat în stare gravă.

„Pe la miezul nopții s-a întâmplat. De la spital, ambulanța trebuia să-l aducă la centru un pacient care a fost să îi fie schimbată sonda urinară. M-a sunat infirmiera când a ajuns ambulanța și m-a întrebat dacă am modificat ceva, dacă domnul (…) a fost trimis acasă, că a fost adus un alt bărbat. Cel care a venit era grav și nu era pacientul nostru. Am reușit să vorbesc cu asistenta de pe ambulanță, care mi-a zis că a greșit pacientul. Actele medicale erau ale domnului internat la noi, dar fizic era alt pacient”, a declarat Turc.

Potrivit acestuia, bărbatul adus, din greșeală, la centru a suferit un atac cerebral, iar starea asta era gravă.

Pacientul a fost urcat din nou în salvare și dus la spital, iar în cele din urmă la centru a fost adus pacientul care trebuia, în jurul orei 2.30.

Managerul Spitalului Județean de Ambulanță Vaslui, Ana Rinder, a declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul spitalului a fost declanșată o anchetă.

„Este o anchetă. Doamna asistentă va fi audiată de Comisia de Disciplină care va stabili dacă trebuie sancționată sau nu”, a afirmat Rinder.

Inchide