Caz tragic în Vaslui: Un bărbat și-a împușcat partenerul de vânătoare după ce l-a confundat cu un mistreț

Redactor:
Ilinca Nazarie
Caz tragic în Vaslui: Un bărbat și-a împușcat partenerul de vânătoare după ce l-a confundat cu un mistreț
Un bărbat de 53 de ani și-a împușcat partenerul de vânătoare, în timpul unei partide de vânătoare de la fondul Vulturești, județul Vaslui. Victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Vaslui și apoi la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, unde a fost operată.

Polițiștii vasluieni fac cercetări într-un dosar penal pentru uz de armă fără drept și vătămare corporală din culpă, după ce un bărbat de 53 de ani și-a împușcat partenerul de vânătoare, în timpul unei partide autorizate. Victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Vaslui, de unde a fost transferată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, unde a fost operată.

Incidentul a avut loc în cursul nopții de luni spre marți, în apropierea localității Buhăiești, pe fondul de vânătoare de la Vulturești.

„Am fost sesizați în cursul nopții, în jurul orei 1.00, printr-un apel 112, despre faptul că pe un fond de vânătoare, situat la Vulturești, în apropierea localității Buhăiești a avut loc un incident de vânătoare. În cadrul unei vânători autorizate, un bărbat a împușcat un alt bărbat. Se fac cercetări într-un dosar penal pentru uz de armă fără drept și vătămare corporală din culpă”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cel care ar fi tras cu arma are 53 de ani, este din comuna Ștefan cel Mare și le-a spus polițiștilor că a crezut că a tras într-un mistreț, nu în partenerul său de vânătoare.

Victima a fost atinsă de alice în zona femurală și a fost transportată de urgență la Spitalul Județean din Vaslui. De acolo bărbatul a fost transferat la Iași, la Spitalul Sfântul Spiridon.

„Pacientul de 67 de ani avea o plagă împușcată cu alice în coapsa dreaptă și o fractură de femur. A fost dus direct în sala de operații de la chirurgie vasculară, este operat, este în continuare în stare gravă, urmează a fi operat de Ortopedie zilele următoare”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD.

Potrivit unor informații, cei doi aveau permis de port armă și partida de vânătoare era autorizată.

 

Inchide