Cazanciuc vrea demararea unui program pilot de parteneriat public-privat în sistemul penitenciar

Redactor:
Alina Novaceanu
Cazanciuc vrea demararea unui program pilot de parteneriat public-privat în sistemul penitenciar
Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că dorește demararea unui proiect pilot pentru introducerea parteneriatelor public-privat în penitenciare, arătând că, în prezent, este nevoie de resurse financiare pentru sistemul penitenciar.

 Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că dorește demararea unui proiect pilot pentru introducerea parteneriatelor public-private în penitenciare, arătând că, în prezent, este nevoie de resurse financiare pentru sistemul penitenciar.

„Suntem extrem de interesați în a găsi forme de dezvoltare a sistemului penitenciar în România și cred că parteneriatul public-privat poate fi o formă de dezvoltare, poate fi o formă de sprijin, mai ales în condițiile dificile prin care trecem”, a afirmat Cazanciuc, la un seminar organizat pe tema îmbunătățirii condițiilor din penitenciare.

Cazanciuc a spus că nu este ușor să se vorbească de nevoia construirii, modernizării în penitenciare, în condițiile în care este nevoie de construire și în domeniul școlilor, al spitalelor.

El a arătat că, pe lângă condițiile asigurate persoanelor condamnate, trebuie găsite soluții și pentru reintegrarea lor în societate.

„Dacă noi nu reușim să asigurăm standarde în sistemul penitenciar, o să ne fie dificil să vorbim ulterior de reintegrare și primul pas al reintegrării este făcut în penitenciare. Doar cu efortul celor din sistem nu reușim să facem un pas așa cum ar trebui. E nevoie de investiții în sistem. (…) Parteneriatul public-privat poate fi o soluție. Cred că avem datoria ca, în perioada următoare, să demarăm un program pilot de parteneriat public-privat”, a mai spus Cazanciuc.

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a afirmat că este benefică invitarea sectorului privat în gestionarea unor servicii care erau asigurate până acum de autoritățile publice și că o nouă lege a parteneriatului public-privat este o ocazie bună, arătând că trebuie o deschidere și către investitorii străini.

„Traversăm o perioadă de austeritate, de restricții bugetare, de aceea deschiderea spre externalizarea unor servicii de care s-a ocupat până acum statul este una dintre soluțiile pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare. Pornim de la un adevăr crud, capitalul autohton nu este suficient de consolidat să susțină investițiile în econmie, de aceea deschiderea noastră este și către investitorii străini care pot să facă acest lucru”, a mai spus Chiuariu.

Comisia juridică a Senatului și Ambasada Statelor Unite la București a organizat joi un workshop privind oportunitatea parteneriatelor public-privat la nivelul sistemului penitenciar românesc.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
,,Am întâlnit un bărbat pe internet, pe care îl credeam sufletul meu pereche. La un...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide