Departamentul Social
19.08.2019
Știri

Cazul Caracal: DIICOT anunță că a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă de INML, Institutul de Criminalistică

Cazul Caracal: DIICOT anunță că a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă de INML, Institutul de Criminalistică
DIICOT anunță, luni, că, în cazul Caracal, a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă în scopul evaluării valențelor probatorii ale acestora de către Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" și Institutul Național de Criminalistică.

„În perioada 15.08.2019 – 19.08.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au continuat percheziția efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv, activitatea de scanare și excavare a zonelor delimitate. De asemenea, în această perioadă au fost audiate persoane care aveau cunoștință despre fapte sau împrejurări care ar putea constitui probe în dosarul penal privind pe inculpatul Dincă Gheorghe”, arată DIICOT, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Procurorii anunță că în cauză a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă în scopul evaluării valențelor probatorii ale acestora de către Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” și Institutul Național de Criminalistică din cadrul IGPR.

„Subliniem faptul că procurorii DIICOT, încă din data de 28.07.2019, au asigurat asistență familiilor celor două victime, prin intermediul specialiștilor din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, în conformitate cu atribuțiile sale, prevăzute de art.3 din H.G. 460/2011 privind organizarea și funcționarea acestei instituții. Precizăm că, pe toată durata derulării procedurilor, procurorii DIICOT au asigurat drepturile procesuale ale tuturor părților din dosar”, potrivit sursei citate.

 

Inchide