• Publicat:
Știri

Cazul deratizării din Timișoara: Locatarii celui de-al doilea bloc evacuat se pot întoarce acasă

Cazul deratizării din Timișoara: Locatarii celui de-al doilea bloc evacuat se pot întoarce acasă
Locatarii celui de-al doilea bloc evacuat în Timișoara se pot întoarce acasă, însă apartamentul în care s-a înregistrat prezența substanțelor toxice va rămâne închis.

ISU Timiș a anunțat că, în urma măsurilor de neutralizare făcute la cel de-al doilea bloc evacuat, de pe strada Vaida Voievod nr. 1, și în urma măsurătorilor făcute de echipele CBRN, s-a dispus permiterea accesului persoanelor în locuințe, deoarece nu am mai fost identificate substanțe toxice.

„Referitor la apartamentul în care au fost înregistrată prezenta substanțelor toxice, acesta va rămâne închis până vor ajunge specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică pentru a verifica spațiul respectiv”, au spus reprezentanții ISU Timiș.

Cel de-al doilea bloc de locuințe din Timișoara fusese evacuat luni seara, de autorități, după ce într-unul dintre apartamente s-au făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a intervenit și în imobilul în care trei persoane au murit și alte câteva zeci au ajuns la spital.

Un copil de 3 ani, un bebeluș de 9 zile și mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecție. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia – GASTOXIN”, ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanță foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societății a fost reținut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice. Călin Stăiculescu, avocatul acestuia, a declarat, pentru MEDIAFAX, că patronul firmei de deratizare din Timișoara a cumpărat substanțele folosite de la „o cunoștință”, fără documente.

 

Tags:
Inchide