• Publicat:
Știri

Cazul din Caracal. Anchetatorii nu au găsit telefonul Luizei, probă ce îl incrimina direct pe Dincă, pe lângă declarație

Anchetatorii au finalizat, sâmbătă seara, cercetările din lanul de floarea-soarelui, unde au căutat telefonul Luizei, fata dispărută în aprilie și despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o. Telefonul era proba care l-ar fi incriminat direct pe Dincă, pe lângă declarația sa.

19:38 Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că zece ofițeri au căutat telefonul Luizei într-un lan de floarea-soarelui, cu două aparate de căutare metal.

Locul a fost cel indicat de Gheorghe Dincă. Acesta le-a spus că a arucnat telefonul din mașină în acea zonă, în apropierea unei parcări.

După mai bine de o oră de verificări, ofițerii s-au retras, fără să fi găsit telefonul fetei, care ar fi fost singura probă directă ce ar fi dus la incriminarea lui Gheorghe Dincă, pe lângă propria declarație.

Sursele citate au precizat că în timpul audierilor, Gheorghe Dincă pare că vrea să colaboreze, dar nu dă indicii foarte clare.

Gheorghe Dincă le-a spus, încă de duminică, anchetatorilor, că le-a ucis atât pe Alexandra, cât și pe Luiza.

Știrea inițială. Anchetatorii caută, sâmbătă, noi probe în cazul crimelor din Caracal într-un lan de floarea-soarelui pe marginea drumului care leagă Caracalul de Craiova. Oamenii legii se folosescde detectoare de metal și au luat la pas terenul de la marginea șoselei.

Anterior, anchetatorii au terminat perchezițiile la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal, în cea de-a doua zi de căutări, după ce ancheta a fost preluată de structura centrală a DIICOT.

Probele au fost preluate de anchetatori și duse la sediul Poliției Caracal.

Perchezițiile în casa în care Gheorghe Dincă susține că a comis crimele au fost reluate vineri de procurorii DIICOT, împreună cu experții criminaliști.

După prima zi de căutări, anchetatorii au ridicat oase, despre care nu se știe dacă sunt de origine umană sau animală, precum și probe biologice. Fragmentele osoase urmează să fie analizate din punct de vedere genetic și antropologic.

Vineri, în cadrul anchetei, au fost găsite în parcul din Caracal cartela SIM și telefonul Alexandrei. La aceste din urmă probe, anchetatorii au fost duși chiar de către Gheorghe Dincă.

Căutările vor fi reluate, cel mai probabil, duminică.

Inchide