Cazul din Caracal | Dăncilă despre anchetă: Toți cei vinovați trebuie să plătească

Redactor:
Corespondenti
Cazul din Caracal | Dăncilă despre anchetă: Toți cei vinovați trebuie să plătească
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, că este important ca tragedii precum cea de la Caracal să nu se mai întâmple. Ea a mai spus că trebuie să existe o luptă împotriva corupției, dar și împotriva criminalității și toți cei vinovați să plătească, referindu-se la ancheta de la Caracal.

Întrebată, marți, într-o conferință de presă la Craiova, dacă este mulțumită de ancheta privind cazul de la Caracal, premierul Viorica Dăncilă a răspuns că ancheta este făcută de DIICOT și nu se poate pronunța, dar este important ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple și să existe un consens la nivel național între societatea civilă și partide.

„Știți foarte bine că ancheta este făcută de DIICOT, nu pot să spun eu dacă sunt mulțumită sau nu sunt mulțumită. Pentru mine este important să iau toate măsurile ca cei vinovați să plătească, este important să aduc din punct de vedere legislativ acele elemente astfel încât, fie că vorbim de Ministerul Justiției, fie că vorbim de situațiile de urgență, fie că vorbim de Ministerul Afacerilor Interne, trebuie să avem aceste reglementări pentru ca astfel de lucru să nu se mai întâmple”, a declarat Dăncilă.

Premierul a spus că a avut discuții cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Ministerul Justiției și că sunt pregătite ordonanțele de Guvern pentru situații de urgență.

„Am vorbit deja cu domnul Arafat, știți foarte bine că este un grup de lucru în subordinea primului ministru. Pentru mine este important să avem un adevărat război împotriva criminalității, trebuie să luptăm împotriva corupției, e foarte corect, dar trebuie să luptăm și împotriva criminalității. Este foarte important ca pe viitor să am o campanie susținută împotriva traficului de persoane și să aduc alături de mine pe toți cei care vor să ducem această luptă. Este important ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple și pentru acest lucru cred că ar trebui să existe un consens la nivel național”, a spus Dăncilă.

Premierul a mai declarat că va prelua și propuneri din partea societății civile sau din partea partidelor, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

„Nu este corect, nu este uman, nu este de acceptat să încercăm să politizăm un astfel de eveniment tragic. Și eu sunt mamă, sunt convinsă că toate mamele din România s-au gândit la copiii lor și în momentul acesta cred că trebuie să gândim din punct de vedere uman dincolo de interesele noastre politice. Eu voi face acest lucru și toate cele zece puncte pe care le-am enumerat și am spus că le voi face – am foaia de parcurs pe birou – și pe toate le voi pune în aplicare. Dacă din partea societății civile, dacă din partea altor partide politice care vor lăsa la o parte discursul electoral, vin și alte elemente, am toată deschiderea să le preluăm. Pentru noi este important ca astfel de tragedii să nu se mai repete”, a mai spus Dăncilă.

 

Inchide