CCR dezbate, pe 12 noiembrie, conflictul între CSM și Ana Birchall

Redactor:
Politic
CCR dezbate, pe 12 noiembrie, conflictul între CSM și Ana Birchall
Curtea Constituțională a României (CCR) va dezbate pe 12 noiembrie conflictul între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și ministrul Justiției Ana Birchall, între timp demis prin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului adoptată de Parlament.

Părțile implicate în conflict vor susține punctele de vedere.

Pe 8 ctombrie, președintele CSM Lia Savonea a anunțat că a sesizat CCR privind un conflict între Consiliu și acțiunile ministrului interimar al Justiției Ana Birchall.

Potrivit șefei CSM, sunt mai multe motive pentru care a sesizat Curtea Constituțională: „Primul: ingerință gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală. Al doilea – acțiuni de subminare a autorității CSM în calitatea sa constituțională de garant al indepenendenței justiției”.

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide