Ce conține contractul încheiat de Elena Udrea cu firma lui Rudel Obreja: promovarea brandului turistic la meciul dintre Bute și Mendy costă 1,93 de milioane de euro, fără TVA

Redactor:
Silviu Matei
Ce conține contractul încheiat de Elena Udrea cu firma lui Rudel Obreja: promovarea brandului turistic la meciul dintre Bute și Mendy costă 1,93 de milioane de euro, fără TVA
Ministerul Dezvoltării și Turismului va plăti 1,93 de milioane de euro pentru promovarea brandului turistic al României cu ocazia galei de box unde Lucian Bute își va apăra titlul de campion mondial împotriva lui Jean Paul Mendy.

Ministerul Dezvoltării și Turismului va plăti 1,93 de milioanede euro pentru promovarea brandului turistic al României cu ocaziagalei de box unde Lucian Bute își va apăra titlul de campionmondial împotriva lui Jean Paul Mendy.

Banii provin din fonduri europene destinați promovării branduluituristic. Ei vor reveni firmei organizatoare a galei, EuroplusComputers, deținută de președintele Federației Române de Box, RudelObreja.

Suma va fi plătită integral numai dacă sunt respectate toateprevederile contractuale.

Contractul are ca obiect „prestarea serviciilor de promovare aRomâniei ca destinație turistică și a brandului turistic național,pe plan național și internațional, în cadrul evenimentelordesfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de BoxProfesionist, în data de 9 iulie 2011”.

Contractul a fost încredințat conform OUG 34/2006 privindatribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor deconcesiune de lucrări și a contractelor de concesiune deservicii.

Astfel, MDRT va prezenta „frunza” din brandul național turisticpe mai multe elemente din cadrul galei, ringul și arena de box,echipamentele boxerilor români, pe biletele de acces, pe bannere,mash-uri, spoturi TV, pe internet etc.

Prețul expunerii brandului turistic în interiorul areneieste de 590.000 de euro, dintre care logo-ul de pe podeaua ringuluicostă 130.000 de euro, fără TVA. Restul banilor reprezintă costulexpunerii pe prima coardă a ringului, pe celelalte corzi, pecolțurile ringului, pe stâlpii acestuia, pe întinzătoarele corzilorringului și pe lateralele inferioare ale acestuia.

Pentru ca acești bani să fie încasați în totalitate deEuroplus Computers, 2,45 milioane de persoane trebuie să urmăreascămeciul la televizor, dintre care 1,52 milioane îndirect.

Alți 319.000 de euro vor fi plătiți pentru drepturile deexpunere a logo-ului la evenimentele organizate cu prilejul galeide box, reflectate în media. Astfel, pentru o audiență estimată de5,08 milioane de persoane la mediatizarea sosirii lui Lucian Butela aeroport, drepturile de expunere ale brandului sunt estimate la27.000 de euro.

La suma totală de 319.000 de euro contribuie și expunerealogo-ului turistic prin mediatizarea altor evenimente, cum ar fisosirea în țară a adversarului lui Bute, antrenamentul cu public,conferințele de presă dinaintea și de după gală și cântaruloficial.

Pentru drepturile de expunere outdoor ale logo-ului turistic lalocația în care se va desfășura gala de box, MDRT ar trebui săplătească 65.000 de euro, fără TVA, iar pentru drepturile deexpunere indoor în același perimetru suma este de 260.000 de eurofără TVA.

Expunerea brandului pe materialele de promovare, sub formaproduct placement-ului, adică pe biletele de acces la eveniment, pepanouri publicitare, inclusiv electronice, amplasate în mai multezeci de locuri din București, pe cele 10.000 de afișe lipite înîntreaga țară, precum și pe alte elemente, costă 210.000 de euro,fără TVA.

Pentru standurile de informare și promovare turistică pe careMDRT le va amenaja în zona unde se desfășoară gala se plătesc21.000 de euro, fără TVA, iar afișarea brandului național turisticpe toate biletele de intrare costă 10.000 de euro, fără TVA.

Dreptul de expunere a logo-ului turistic pe echipamentulboxerilor români care vor evolua în gală a fost estimat la 100.000de euro, fără TVA, iar expunerea frunzei pe suporturile mobile întimpul galei costă 50.000 de euro, fără TVA.

În ceea ce privește expunerea brandului pe posturile deteleviziune, prețul negociat cu organizatorul galei, firma EuroplusComputers, a fost de 125.000 de euro, fără TVA, pentru ShowTime (înbaza contractului de exclusivitate pe care Lucian Bute îl are pesteocean) și Pro TV Internațional, și de 140.000 de euro, fără TVA,pentru „cel puțin două televiziuni din țările-țintă ale MDRT”.

Aceste date sunt înscrise la rubrica „Servicii de expunereachiziționate de la organizatorul Galei de box profesionist în careva boxa Lucian Bute”.

Expunerea „frunzei” în presa scrisă națională și internațională,pentru o audiență estimată de 2 milioane de cititori, va costa50.000 de euro, fără TVA.

Prin contract, s-au stabilit ținte de audiență, adică un numărminim de telespectatori, și minim de două televiziuni din țările depe piețele țintă principale din care România și-a propus să atragăturiști.

În fundamentarea achiziționării de spații de expunere media încadrul galei de box a fost realizat un studiu pe baza căruia s-aurmărit obținerea de costuri pentru publicitate sub prețulpracticat pe piața liberă.

Astfel, de exemplu, pentru drepturile de expunere pe elementelearenei valoarea totală estimată de studiu a fost de 1,4 milioane deeuro, iar prețul negociat și cel care va fi plătit este de 590.000de euro, fără TVA, cu condiția să fie respectate clauzelecontractuale.

Plata acestui contract a fost gândită în funcție de atingereaunor ținte de audiență în momentele în care este vizibil pe ecranbrandul turistic, iar atingerea a doar o parte dintre aceste ținteaduce după sine și diminuarea proporțională a sumelor plătite,evaluarea urmând să fie realizată de un auditor independent șiautorizat.

Liviu Iancu, [email protected]

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Oana Zăvoranu, ATAC DUR la adresa familiei Clonda‼ „Ei sunt ceva de groază. Ei doi,...
Drama lui Leonard Doroftei! Fostul campion mondial rupe tăcerea. De ce a plecat, de fapt,...
Partea neștiută a PRO TV-ului. Câți angajați are, de fapt, televiziunea numărul 1 din România
Cresc tensiunile: Rusia l-a arestat pe consulul ucrainean de la Sankt Petersburg
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Armata Japoniei se pregătește de război, în urma agresivității Chinei
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Putin s-a răzbunat CRUNT pe americani! Le-a arătat că nu glumește, lumea întreagă TREMURĂ
Samsarii de mașini sunt în culmea fericirii. Ce decizie a luat Parlamentul
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide